Dilluns, el dia de la inauguració, no havia començat gaire bé, amb un col·lapse de trànsit i cues interminables per acreditar-se. No hi havia gaires visitants i planava en l’ambient el fantasma de la crisi, amb expositors queixant-se de la coincidència en les mateixes dates amb el saló Prowein de Düsseldorf. Joan Maria Torres, vicepresident de Bodegas Torres i president d’Intervin, deia sobre aquesta qüestió: “Totes les empreses importants del sector, Freixenet, Codorniu, Torres o Torelló, són a Intervin, i per exemple Bodegas Torres està present a les dues fires, així que no ha estat un problema greu”. Esclar que cellers més petits, com Caves Llopart, es queixaven que els era impossible ser alhora a les dues fires i que a més molts compradors internacionals havien optat per Düsseldorf. Fons d’Alimentaria van assegurar que havia estat Prowein qui havia fixat la data coincident un cop Alimentaria ja havia presentat el seu calendari.

A partir de dimarts, però, l’afluència de públic va ser molt més gran i tothom ho veia amb més optimisme. Els cellers catalans, un 30% dels gairebé 1.000 que hi havia, estaven escampats pel recinte o bé a l’estand institucional de Catalunya que l’Incavi i Prodeca havien posat a la seva disposició.

Eren dues illes completes, amb sales interiors per a reunions i actes. Oriol Guevara, director de l’Incavi, opinava que estava bé que hi hagués aquest punt central on trobar molts cellers catalans agrupats i que el fet que la resta estiguessin disseminats pel saló augmentava la visibilitat dels nostres vins i caves.

A banda dels estands, l’Incavi i altres entitats o cellers particulars com Torelló i Abadal van organitzar diferents actes i presentacions d’iniciatives i nous productes.

Divendres a les tres del migdia acabava la fira, però uns quants encara aprofitaven per tastar les últimes novetats. Tothom es queixava de mal de peus, però amb la sensació que el vi català sortia reforçat de la fira i que la propera encara serà millor.


L’INCAVI I PRODECA VAN POSAR DUES ILLES D’ESTANDS A DISPOSICIÓ DELS CELLERS CATALANS FOTO: INCAVI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa