Un grup de tècnics i enòlegs de la DO Penedès, l’Associació Catalana d’Enòlegs i l’INCAVI es reuneixen aquest dimecres per tastar i analitzar sensorialment diferents tipus de vi elaborats amb xarel·lo. L’objectiu és buscar aquelles peculiaritats sobre els diferents mètodes d’elaboració, origen del raïm, criança sobre llevats i diferents tipus d’envelliment.

Aquest és un dels dos estudis que està impulsant l’INCAVI per aprofundir en les investigacions sobre el xarel·lo per tal de tipificar-lo i caracteritzar-lo. L’altre és un estudi sobre la caracterització aromàtica dels vins de xarel·lo, dels caves elaborats amb aquesta varietat, de selecció sanitària i clonal de la vinya, entre d’altres.

La DO Penedès, per la seva banda, ha establert en el seu pla estratègic la potenciació dels vins blancs i, concretament, de la varietat de raïm xarel·lo. L’INCAVI té entre els seus principals objectius per al 2009 la potenciació de les varietats autòctones com a mitjà de diferenciació i potenciació dels vins catalans; entenent que aquestes otorguen riquesa i autenticitat als vins del nostre país.

Els resultats de tots aquests estudis es presentaran en el marc d’una jornada tècnica organitzada per l’INCAVI el proper mes de novembre amb el Xarel·lo com a tema principal.


Experts dels tres organismes tastan vins elaborats amb xarel·lo FOTO: INCAVI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa