VadeVi
Ja està a la venda la ‘Guia de vins de Catalunya 2010’

[fitxatecnica]Guia dels Vins de Catalunya 2010
Segell Portic del grup editorial Edicions 62 en català
Salsa Books en castellà.
PVP 19,50 €[/fitxatecnica]Amb aquesta segona edició es consolida com l’única guia de vins sense publicitat dels cellers elaboradors i rep el suport del grup editorial Edicions 62.

Vadevi.cat ha tingut l’oportunitat de participar en una sessió de tast, i ha pogut comprovar que són totalment a cegues i els tastadors valoren els vins en una completa fitxa tècnica abans de conèixer de quin vi es tracta. Això i el fet que no hi hagi publicitat dels cellers elaboradors, garanteix la completa imparcialitat de la Guia.

Els tastos s’han fet a les instal•lacions de l’Escola d’Enologia Mercè Rosell d’Espiells i els han realitzat els dos autors, Jordi Alcocer i Sílvia Naranjo, juntament amb altres professionals de la premsa especialitzada i tècnics de cellers, que en algun cas han tastat i puntuat el seu propi vi sense saber-ho. També hi han participat els alumnes de l’Escola d’Enologia, als que ha servit d’exercici pràctic per reforçar la seva formació.

En aquesta segona edició s’ha millorat aspectes com el format, que s’ha reduït per fer-la més manejable.

La informació, que recull 1520 vins de 367 cellers catalans, és molt visual, amb una sèrie d’icones que fan fàcil d’identificar a primer cop d’ull aspectes com la tipicitat de les varietats emprades a cada vi, si es tracta d’un vi procedent de l’agricultura ecològica, els tipus de plats amb que combina millor i de quin tipus de vi es tracta.

La classificació és similar a la de les cartes dels restaurants, ordenada per denominacions d’origen i dintre de cadascuna, per tipus de vi (blanc, blanc amb criança, dolç, escumós, espumós amb criança, espumós dolç, espumós rosat, negre, negre amb criança i rosat) i ordenats des de la puntuació més alta fins la més baixa.

Molt interessant també és el capítol de conclusions, on els autors han aprofitat l’experiència de tastar milers de vins dos anys seguits per fer-nos saber la seva opinió sobre l’estat de salut del vi català. Aquest any les conclusions són més extenses i més incisives, amb una anàlisi detallada de cada procés des de la vinya fins a l’ampolla, i també intenten explicar la situació actual des d’una visió de la història, recent i antiga, de la vinya catalana.


LA GUIA DE VINS DE CATALUNYA PUNTUA 1520 vins de 367 cellers catalans FOTO: VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa