JARC reclama prioritat per a les pimes en la promoció vitícola exterior

La JARC vol prioritzar les pimes pel que fa a la promoció exterior Foto: J.P.

Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) ha reclamat al Departament d’Agricultura la priorització de petites i mitjanes empreses en la mesura de promoció de productes vitícoles a tercers països, per mitjà d’una observació a l’esborrany d’Ordre que regula aquestespromocions.

En aquest sentit, JARC proposa la necessitat de prioritzar les sol·licituds presentades per micro, petites i mitjanes empreses, les d’aquells que no han rebut suport anteriorment, i les de beneficiaris que se centrin en nous països per als quals no hagin rebut mai aquest tipus de suport. La Unió Europea ha fet encara més explícits aquests criteris, plenament vigents, mitjançant el Reglament d’Execució (UE) 202/2013 de la Comissió.

El sindicat agrari pretén evitar que aquests ajuts els acaparin de forma recorrent els grans grups empresarials, els quals han estat els principals beneficiaris pel que fa a import, en aplicació de la interpretació que va fer en el seu moment l’Estat espanyol.

A més, i entenent que és necessari garantir un bon ús dels fons públics, s’ha explicitat que es necessari clarificar alguns detalls del procediment i facilitar els tràmits, sovint extremadament carregosos. S’ha demanat també que el Departament redueixi el llarg termini que han de passar les empreses fins que es produeix la recuperació de l’aval, que penalitza molt els comptes de l’empresa.

Nou comentari