Jaume Barberà i un maridatge singular: vi negre amb ‘foie’

El periodista Jaume Barberà amb el xef del restaurant Bohèmic, Francesc Gimeno. Foto: COMRàdio

El periodista Jaume Barberà ha estat el convidat del programa de gastronomia i diàleg de COMRàdio Dinem i en parlem i, d’entrada, no semblava un convidat fàcil per al xef del restaurant barceloní Bohèmic , Francesc Gimeno, el Mandu. “Sóc vegetarià light”, ha assegurat el periodista només començar. Tot i la declaració, ha quedat entusiasmat amb la proposta del xef del Bohèmic: un foie cuit a la cendra amb carbassons de temporada. “He buscat una mica la singularitat en la cocció del foie i l’actualitat en el carbassó, que ara n’és temporada”, ha justificat el cuiner.

Ho hem remullat amb un vi negre de l’Empordà que ens ha portat el director de VADEVI.cat, Joan Nebot: Falguera 2009, que és la primera anyada del celler Hugas de Batlle. Segons Nebot, la decisió poc habitual de combinar un vi negre amb foie -se sol combinar amb blancs o fins i tot amb vins dolços- ha estat consensuada amb Francesc Gimeno: “Al ser un fetge cuit amb cendra i carbó roent, té unes aromes torrades que combinen bé amb les notes també torrades de les bótes dels vins de criança, i prou força i consistència com per acompanyar-ho amb un vi negre”.

El director de VADEVI.cat ha explicat que aquet celler ha fet una tasca de recuperació de la vinya encarada a mar que hi havia hagut a l’Empordà, amb el replantament de ceps a Colera, en un paisatge fantàstic.

Al tast del vi, Jaume Barberà i Francesc Gimeno han coincidit en qualificar el vi de “fantàstic” i ambdós n’han destacat que tot i tractar-se d’un vi de color fosc i amb força, té una entrada a la boca vellutada, gairebé dolça. “És la màgia de la garnatxa ben madura, com en el cas d’aquest vi, que fa vins densos i potents -més encara si es combina amb carinyena- però alhora llaminers i fàcils de beure” ha explicat Nebot, que ha afegit que “aquest tacte dolç fa que combini bé amb la dolçor i el greix del foie“.

Es pot escoltar l’àudio del programa sencer al bloc del Dinem i en parlem .

Nou comentari