VadeVi
Jaume Descarrega, DO Terra Alta: "Qui entri al nou Consell, trobarà una DO sanejada"

Mentre la major part dels Consells Reguladors de les Denominacions d’Origen de Catalunya ja s’han constituït, la DOQ Priorat i la DO Terra Alta tenen pendent una jornada electoral que els permetrà tancar la seva composició.

Com informava VADEVI.cat fa uns dies, la DOQ Priorat celebra eleccions dimarts dia 30. En el cas de la Terra Alta, les votacions tindran lloc un dia abans, dilluns dia 29 i serviran per a escollir als 5 representants del cens D (cellers elaboradors i embotelladors).

Dels quatre censos que conformen el Consell, en els tres primers (A, B i C) s’ha arribat a un acord i les cadires ja s’han repartit. En el cas del D, no ha seguit el mateix camí i la falta d’acord fa que ara s’hagi de triar entre dues llistes. No són llistes tancades, sinó que les 49 persones cridades a votar, podran escollir entre noms d’una o altra llista fins a un màxim de cinc –que és el nombre final de representats en aquest sector.

En aquestes dues llistes, s’hi presenten:

LLISTA 1

– Representant de la Unió Agrària Cooperativa

– Representant d’Agrària Terra Alta (coop. La Pobla de Massaluca)

– Representant de Celler Mariol

– Representant de Viticultors Associats Batea

– Representant de Vins Algars

LLISTA 2

– Representant del celler Xavier Clua

– Representant del celler Altavins

– Representant del celler Piñol

– Representant del celler Bernaví

– Representant del celler Coma d’en Bonet

Les cinc persones que aconsegueixin un major nombre de vots entraran a formar part del Consell Regulador.

La resta de censos de la DOTA queden composats de la següent manera:

CENS A: VITICULTORS ASSOCIATS (cooperatives o SAT) =4

Representants de les Cooperatives de Gandesa, Corbera d’Ebre, Batea i Vilalba dels Arcs

CENS B: VITICULTORS NO ASSOCIATS =2

Dos representants del sindicat Unió de Pagesos

CENS C: CELLERS ELABORADORS = 2

Representant de la Vinícola de Gandesa

D’acord al calendari establert, el dia 13 de juliol s’hauria de fer la composició definitiva del Consell Regulador de la DO Terra Alta. En cas que hi hagi alguna al·legació, però, el procés s’allargarà fins el dia 18 del mateix mes. Entre els membres de la junta, s’escollirà qui será president de l’entitat durant els propers quatre anys.

Jaume Descarrega, actual president de la DO, no es torna a presentar pel càrrec, però fa un balanç positiu del mandat. “He estat 9 anys al capdavant d’aquesta entitat i em sento molt orgullos d’haver representat la Terra Alta”, explica. “Teníem clar que s’havien de fer canvis si volíem millorar i així ho vam fer; ara els nostres vins es reconeixen per la seva qualitat”.

Descarrega també es mostra satisfet per la gestió que s’ha fet en els darrers anys de la DO. “Quan hi vam entrar ens vam trobar un forat econòmic important. Les obres a la seu, subvencions que no arribaven… Ha estat dur, però hem treballat fort per canviar aquest panorama i ara la nova junta que entri, s’ho trobarà tot completament sanejat”, conclou.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa