Dilluns va tenir lloc a Monvínic una experiència de música, poesia i vi dins del marc del 43 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona, en la que els sis sommeliers que formen part de l’equip de Monvínic, César Cánovas, Isabelle Brunet, Delia García, Antonio Giuliodori, Ramiro Gutiérrez i Miguel Martínez, van seleccionar vuit vins als quals el compositor i pianista cubà Omar Sosa va posar la nota musical, i l’escriptora i periodista catalana Empar Moliner, la nota literària.

Va ser la segona edició de la Monvínic Experience, que va tenir un èxit rotund l’any passat, i que enguany ha tornat amb la idea de convertir-se en un dels actes fonamentals en aquest centre cultural del vi. Enguany hi van assistir 125 persones, i s’hi va explorar a través de la música i la poesia, una forma nova d’abordar la interacció que es pot arribar a produir entre el cellerer i el consumidor.

Per Sergi Ferrer-Salat, propietari de Monvínic, “a través d’aquesta experiència musical-vínica, es pretén retre homenatge a l’apassionada labor d’aquells elaboradors els vins dels quals han emocionat els nostres sommeliers durant l’any”.

Ferrer-Salat va explicar que “per a cada elaborador, veure que el fruit de la seva labor queda immortalitzat a través d’una obra inèdita composta per un músic de talla mundial, i de la ploma d’un gran escriptor, constitueix un reconeixement molt singular i emotiu. Poder unir vi, música i literatura és quelcom meravellós que ens fa una il·lusió particular”. i considera que “la idea és que, en certa manera, aquesta Monvínic Experience esdevingui el moment culminant de cada any, l’expressió última de la nostra passió per difondre la cultura del vi”.

Els vins catalans que s’hi van degustar van ser els següents: Recaredo Cava Turó d’en Mota 2000, amb Ton Mata; Celler Pardas Penedès Aspriu 2009, amb Ramón Parera; Mas d’en Gil Priorat Clos Fontà 2006, amb Marta Rovira; Heretat Mont Rubí Penedès Sumoll Advent 2008, amb Josep Queralt.

també hi havia presents altres vins i elaboradors d’altres indrets, com Bodegas López de Heredia Rioja Blanco Reserva 1996, amb Mª José López de Heredia; Emilio Hidalgo Xerès Fino La Panesa, amb Juan Manuel Martín Hidalgo; Quinta da Muradella Monterrei Albarello 2008, amb José Luis Mateo; i Casa Castillo Jumilla Pie Franco 2006, amb José María Vicente.

Monvínic és un centre divulgador de la cultura del vi de referència internacional, que ha estat considerat com el millor bar de vins del món pel crític de vins del diari The Wall Street Journal. Un espai pioner, creat per Sergi Ferrer-Salat, que va néixer amb la il·lusió d’obrir les portes de bat a bat a una selecció única de vis d’arreu del món. Per això, el celler és l’eix vertebrador i la seva raó de ser; Monvínic és també un bar de vins, una sala per a tastos i conferències, un centre de documentació amb tots els llibres, revistes, guies i catàlegs de subhastes que són avui referència ineludible en el cosmos del vi, un club d’“Amics de Monvínic”, i un espai culinari sustentat en el producte de gran qualitat i un receptari tradicional, hàbilment actualitzat pel xef Sergi de Meià,Premi Nacional 2009 al Cuiner Jove de l’Any per l’Acadèmia Catalana de Gastronomia.

A finals del 2010, l’equip de Monvínic va obrir un nou espai i una nova aposta gastronòmica, Fastvínic, un lloc que neix amb un clar objectiu: que tots els productes compleixin el requisit de proximitat, estacionalitat i sostenibilitat. A Fastvínic es ret un homenatge particular als proveïdors dels productes més propers i de més qualitat a través de la popular menja per antonomàsia, l’entrepà.


El compositor Omar Sosa VA TOCAR A MONVÍNIC EN EL MARC DEL 43 Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona FOTO: MONVÍNIC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa