Jean Leon, Vi de Finca

La DO Penedès recomana la màxima distinció per al celler de Torrelavit i autoritza les varietats foranes petit verdot i viognier i l'autòctona xarel·lo vermell

El celler Jean Leon va ser construït a Torrelavit el 1964. Foto: VADEVI.cat

El ple del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Penedès va aprovar ahir divendres per unanimitat informar favorablement per la concessió de la distinció de “Vi de Finca” a les gammes més altes elaborades pel celler Jean Leon.

“Vi de Finca” és la màxima distinció que pot aconseguir un vi a l’Estat espanyol. Fins ara, l’únic vi català que la tenia era el Clos Mogador de René Barbier, de la DOQ Priorat, així que Jean Leon serà el segon vi català que l’assoleix i el primer de la DO Penedès.

Amb aquesta qualificació, la DO Penedès ha volgut reconèixer l’alta qualitat dels vins del celler de Torrelavit.

També en el ple i en les mateixes condicions que en el punt anterior, s’ha aprovat incorporar a la llista de varietats autoritzades el reglament de la DO Penedès les varietats foranes petit verdot i viognier i a l’autòctona xarel·lo vermell.

Ja hi ha, almenys, dos cellers que elaboren vins amb xarel·lo vermell a la DO Penedès, tot i que els vins elaborats amb aquesta varietat fins ara no estaven emparats per la DO i, per tant, fins ara havien de patir l’estigma de ser legalment “vins de taula”. Són el celler Loxarel, de Vilobí del Penedès, que elabora un excel·lent rosat pàl·lid , i Terrers Mediterranis, a Bonastre, que en fa un dels seus vins Sicus .

Nou comentari