VadeVi
Joan Arrufí: «Hem d’obrir les portes i les finestres de la DO»

Joan Arrufí és nou a la DO. No n’havia estat mai vocal i des del passat mes de juny hi ha entrat per la porta gran, com a president del Consell Regulador.

Per Arrufí s’obre un mandat en el que el diàleg serà fonamental, tenint en compte que malgrat haver estat triat com a president, la seva candidatura no és la majoritària entre els vocals.

Sigui com sigui, el nou màxim responsable de la Denominació d’Origen Terra Alta, té clar que el primer que han de fer és “obrir les portes i les finestres per tal que tothom estigui al cas de quina és la feina que s’està fent”.

“Hem de decidir entre tots on volem anar? Si volem ser una denominació convencional o volem treballar i donar valor a les nostres especificitats?”, diu Arrufí que apunta que una de les primera coses que vol fer és crear un mapa de zones dins la DO.

Una mapa on hi apareguin varietats especifiques de cada zona, però també pràctiques de cultiu, d’adob, de terreny, etc. “Ha de ser una mena de manual d’ús per tirar endavant”, assegura el nou president i afegeix “a Itàlia s’ha fet això mateix i en cinc anys els resultats han estat espectaculars, volem això mateix per la nostra comarca”.

Així les coses, Arrufí s’enfronta a aquest nou càrrec amb entusiasme i molta il·lusió però també amb molt de respecte. “La Denominació d’Origen a la Terra Alta és una institució transversal a la comarca. És l’única on el primer motor és l’agricultura i posar-me’n al capdavant és una gran responsabilitat”.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa