Joan Soler i Pep Aligué presenten Blunt, un “vi transgressor” i “de petit format”

L'enòleg d'Abadal i el cuiner Pep Aligué han presentat aquesta setmana a Barcelona les tres anyades de vi Blunt, el que ells anomenen un "somni fet realitat", un vi de només 1.500 ampolles per cada anyada

Blunt és un “vi de petit format”, tal i com el defineixen els seus creadors Joan Soler i Pep Aligué. L’enòleg del celler Abadal i un dels referents gastronòmics del Bages han presentat aquesta setmana a Barcelona el seu vi Blunt, un producte que ells consideren transgressor, underground. Només se n’han fet entre 1.000 i 1.500 ampolles per cada anyada, cosa que ha permès que el procés hagi estat el més manual i artesanal possible per conservar l’essència de la vinya i el raïm.

La primera anyada i l’única que de moment està a la venda -la del 2005-, acaba de veure la llum després de ser fermentada i de fer la criança en bóta. A la presentació també s’han pogut tastar el vins, encara inacabats, del 2006 i 2007, aquest últim “el que més promet, tot i que li falta acabar d’afinar-se en bóta”, segons Joan Soler. Soler i Aligué s’han mostrat molt satisfets del resultat del vi, que han definit com un “projecte d’amistat”.

A la cita hi han assistit una trentena de persones, entre elles, professionals del sector però també artistes coneguts com el músic Nacho Tarrés, de Gossos, els actors Mariona Ribas i Jordi Martínez, la periodista Elisenda Camps de Rac1 i el cuiner Carles Gaig. Durant la presentació, que s’ha fet al restaurant que Pep Aligué té a Barcelona, Sibar, s’ha acompanyat el vi amb un esmorzar de forquilla.

Nou comentari