VadeVi
Joan Soler i Pep Aligué presenten Blunt, un “vi transgressor” i “de petit format”

Blunt és un “vi de petit format”, tal i com el defineixen els seus creadors Joan Soler i Pep Aligué. L’enòleg del celler Abadal i un dels referents gastronòmics del Bages han presentat aquesta setmana a Barcelona el seu vi Blunt, un producte que ells consideren transgressor, underground. Només se n’han fet entre 1.000 i 1.500 ampolles per cada anyada, cosa que ha permès que el procés hagi estat el més manual i artesanal possible per conservar l’essència de la vinya i el raïm.

La primera anyada i l’única que de moment està a la venda -la del 2005-, acaba de veure la llum després de ser fermentada i de fer la criança en bóta. A la presentació també s’han pogut tastar el vins, encara inacabats, del 2006 i 2007, aquest últim “el que més promet, tot i que li falta acabar d’afinar-se en bóta”, segons Joan Soler. Soler i Aligué s’han mostrat molt satisfets del resultat del vi, que han definit com un “projecte d’amistat”.

A la cita hi han assistit una trentena de persones, entre elles, professionals del sector però també artistes coneguts com el músic Nacho Tarrés, de Gossos, els actors Mariona Ribas i Jordi Martínez, la periodista Elisenda Camps de Rac1 i el cuiner Carles Gaig. Durant la presentació, que s’ha fet al restaurant que Pep Aligué té a Barcelona, Sibar, s’ha acompanyat el vi amb un esmorzar de forquilla.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa