VadeVi
Joaquim Llena i les organitzacions agràries professionals acorden prioritats entre les mesures aprovades al debat monogràfic del parlament

El conseller d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR), Joaquim Llena, s’ha reunit aquest dilluns amb representants de les principals organitzacions professionals agràries (Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, l’Associació Agrària de Joves Agricultors i la Federació de Cooperatives Agràries) per decidir com es farà el seguiment i avaluació del centenar de resolucions aprovades pel debat monogràfic sobre el sector agrari i per valorar el pla de xoc aprovat pel Govern per revitalitzar el sector.

Les ajudes als joves, el correcte etiquetatge dels productes, el comerç de proximitat i el finançament dels regadius són algunes de les prioritats del sector agrari per als pròxims mesos. El conseller ha demanat al sector que prioritzi les mesures que considerin més importants i que les facin arribar a la Taula de Concertació Agrària que serà l’organisme que s’encarregarà de fer el seguiment del conjunt de les resolucions a partir d’ara. A més, està previst que en els pròxims mesos s’assentin les bases del Pla Estratègic Nacional de Suport a l’Agricultura i l’Alimentació (PENSAA), que s’ha aprovat a la cambra catalana.

Pel que fa al pla de xoc que va aprovar el Govern al març i que recull 25 mesures, Llena ha destacat que totes les mesures estan aprovades o en execució, i només queda per concretar la bonificació dels interessos de dues línies de préstecs. Entre les mesures concretes, hi figuren facilitar accés al circulant amb crèdits bonificats, moratòries de préstecs de dos anys, ajudes per al cessament anticipat de l’activitat agrària, ajudes directes, préstecs sense interessos i millores en les condicions de contractació d’assegurances agràries. En aquest sentit, el sector rebrà 270 milions d’euros en crèdits i 270 més en pagaments avançats.


Dirigents d’Unió de Pagesos seguint el debat al Parlament FOTO: UNIÓ DE PAGESOS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa