VadeVi
Jordi Bort: “El que hem de fer és vendre més”

“Estic content i em sento honorat i satisfet per la decisió del Govern de nomenar-me director general de l’Incavi”.

Jordi Bort acaba de ser nomenat i afirma que espera estar a l’alçada. “L’Incavi ha de ser bàsicament un instrumet per ajudar el sector, com ha comentat repetidament el conseller Josep Maria Pelegrí”

Segons ha dit a VADEVI.cat, el nomenament l’ha agafat de viatge, així que el primer pas ha de ser aterrar a l’Incavi i parlar amb el seu equip per integrar-s’hi: “Jo sol no faré res, a l’Incavi hem de ser un grup cohesionat, així que primer vull arribar-hi i pendre el pols a la situació actual”.

Pel que fa a les primeres actuacions, fa palès el seu perfil més professional: “Jo vinc de l’empresa privada, així que no penso esperar els 100 dies de gràcia de la política per començar a oferir resultats”. “M’estimo el sector i tinc l’avantatge que he passat per molts graons abans d’ara, fins i tot he fet de cambrer, així que tinc clar que hem de ser un instrument del sector per a servir el sector”.

Avui s’ha fet oficial el nomenament
El Govern català ha nomenat avui Jordi Bort i Ferrando, nascut a Tortosa l’any 1974 i resident a Girona, com a nou director de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), organisme dependent del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), en substitució d’Oriol Guevara.

Jordi Bort és titulat en Hostaleria, especialitat de sommelier, pel Ministeri d’Educació de França. Ha realitzat també diversos cursos relacionats amb els vins i els formatges. Era fins ara director general de l’empresa Le Carte des Vins, de la societat The Wine List SL, amb seu a Madrid. Anteriorment havia estat director de producte de la mateixa empresa, una cadena amb 35 establiments a Espanya, França i Suïssa. També es soci i copropietari de l’empresa QMC Consultors, consultoria en àmbits de qualitat i gestió empresarial especialitzada en hostaleria i turisme.

Abans va ser director corporatiu d’Aliments i Begudes, àrea Mèxic, per a Occidentals Hotels and Resorts, director nacional de Melià Catering i coordinador general del Grup Semon, SA. També va treballar com a sommelier en diversos restaurants espanyols.

L’any 2002 va ser nomenat president de l’Associació Catalana de Sommeliers, col·lectiu de professionals de la restauració amb més de 400 socis. Va ser reelegit novament l’any 2009. També és vicepresident de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sommneliers.

Així mateix, té una llarga experiència docent com a professor a universitats, escoles d’enologia i d’hostaleria, i altres centres relacionats amb la restauració.


Jordi Bort, nou director de l’incavi VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa