VadeVi
Jordi Hereu es reuneix amb els grans xefs catalans per difondre una marca gastronòmica per Barcelona

Barcelona vol difondre la marca gastronòmica de la ciutat. És per això que l’alcalde Jordi Hereu s’ha reunit amb grans xefs catalans i altres representants del món de la restauració per elaborar una estratègia conjunta de difusió.

Hi han assistit cuiners com Ferran Adrià, Carles Gaig, Joan Roca, Mey Hoffmann, Nandu Jubany, Carlos Abellan, Jean-Louis Neichel, Albert Adrià i els germans Sergio i Javier Torres. En nom del col·lectiu de cuiners, Adrià ha qualificat la trobada de “profitosa i necessària” i ha coincidit amb l’alcalde que aquesta reunió és “un punt de partida per continuar sent una referència mundial, millorar aquelles coses millorables i continuar fent bé el que ja fem”.

Mirant el radiant sol que avui lluïa a la ciutat, Adrià ha dit que “ningú no pot competir amb nosaltres amb el temps, perquè cap gran ciutat del món té, com Barcelona, vuit mesos de bon temps, ni Londres, ni Nova York”. Hereu ha justificat el suport del consistori a la gastronomia perquè “els 15.000 establiments de restauració que hi ha a la ciutat representen el 15% del PIB i és el sector que millor expressa la nostra creativitat, projecció internacional, modernitat i tradició, salut i innovació”. Adrià i Hereu han coincidit que aquest impuls futur passa per “una aposta per la formació, amb un sistema d’ajudes als emprenedors”.

La repera
El cuiner Ferran Adrià, que des d’aquesta setmana ha passat a ser el segon millor cuiner del món segons el rànquing de la revista The Restaurant Magazine, ha anunciat una “revolució” de cara el 2014 amb l’obertura del nou Bulli. Segons el xef català, la proposta del seu establiment “suposarà un nou model creatiu de la cuina d’avantguarda, perquè el model futur ja no podrà ser només com s’estava fent ara”.

Adrià ha respost a aquells que se sentin decebuts perquè el Bulli hagi deixat de ser el primer restaurant del món i ha assegurat que “en poques setmanes tornarem a ocupar portades de revistes i diaris”. A més, ha afegit que “ser els segons d’alguna cosa al món és la repera” i assegura: “Lluitarem perquè la cuina catalana i espanyola sigui la més creativa”.


Ferran Adrià i Joan Roca després de la reunió FOTO: EFE


L’alcalde Hereu amb tots els xefs que han assistit a la reunió FOTO: EFE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa