VadeVi
Jordi Llavina presenta «La vinya i el vi a Catalunya» a l’Espluga de Francolí
  • CA

Aquest divendres 6 de març a les set de la tarda, el Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí acollirà l’acte de presentació del llibre ‘La vinya i el vi a Catalunya’ de Jordi Llavina.

A l’acte hi intervindran el cavista Bernat Andreu, de les Caves Carles Andreu, a més de l’autor de l’obra.

La vinya i el vi a Catalunya proposa un recorregut històric per l’univers humà, social, econòmic i cultural que existeix entorn del conreu de la vinya i la producció del vi al país. Està publicat per Angle Editorial dins la col·lecció ‘Catalunya en blanc i negre’ i es tracta d’un llibre de gran format, que conté una selecció de fotografies amb les explicacions de Jordi Llavina i que fa un retrat de la història de la vinya entre finals del XIX i el segle XX començant per la fil·loxera i seguint amb el naixement de les cooperatives agrícoles, l’arribada de la industrialització al camp, la substitució dels animals pels tractors, l’aplicació dels mètodes d’elaboració del xampany o la mecanització dels processos i treballs manuals.

Jordi Llavina

Nascut a Gelida l’any 1968, Jordi Llavina és llicenciat en Filologia Catalana i es dedica de sempre a l’ofici d’escriure, ja sigui com a periodista, com a poeta, com a escriptor de contes i novel·les o com a crític literari. Trobem entre els seus llibres de relats ‘Ningú ha escombrat les fulles’ (2008) i ‘Londres Nevat’ (2009). En la seva faceta poètica destaquen ‘La corda del gronxador’, ‘País de vent’, ‘Vetlla’, que li ha valgut el Premi Vicent Andrés Estellés, i ‘Contrada’. Llavina també és director de la col·lecció Museu Vida Rural de l’Editorial Barcino, ha estat comissari de l’Any Vinyoli i col·labora en diversos mitjans de comunicació.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa