Jordi Llompart i el Costa del Maresme 2008 al Capritx

El xef del restaurant Capritx, Artur Martínez i Jordi Llompart amb una copa de Costa del Maresme. Foto: COMRàdio

Aquest dijous el Dinem i en Parlem, el programa estiuenc de gastronomia i diàleg de COMRàdio, continua a la cuina del restaurant terrassenc Capritx. En aquesta ocasió hem parlat de l’Àfrica amb el periodista Jordi Llompart, que ha viatjat molt per aquest continent filmant documentals.

El xef Artur Martínez li ha proposat una botifarra agredolça, que treballa amb farina de cigró, un ingredient molt comú a les costes meditarrànies africanes.

Martínez explica que és una botifarra del perol que elabora ell mateix amb ingredients com peus i magre de porc, cansalada i vi ranci, entre d’altres.

Per a aquest plat contundent i alhora dolç, Joan Nebot, el director de VADEVI.cat i encarregat de proposar els vins al programa, ha portat el vi Costa del Maresme 2008, del celler Alella Vinícola. Per Nebot, la dolçor tradicional de la garnatxa -dolçor no de sucre, es tracta d’un vi sec- sinó de sensació amable i llaminera al paladar, combina bé amb l’agredolç de la recepta; i alhora es tracta d’un vi potent, capaç de soportar l’embranzida sensorial del plat.

D’altra banda -continua explicant el periodista vitícola- el saber que Jordi Llompart és barceloní, li ha fet triar un vi de la DO Alella, que tradicionalment eren els que havien abastit la capital de Catalunya.

Segons Nebot, també el fet que es tracti d’un vi elaborat amb una varietat tradicional catalana, la garnatxa negra, recuperada a la DO Alella després d’uns anys en que la pressió urbanística posava en perill l’existència de les vinyes locals, combina a la perfecció amb un plat tan típic de la cuina catalana com és la botifarra del perol i amb la tasca de Llompart de reflectir la riquesa tradicional dels diversos pobles d’Àfrica i de la Mediterrània.

Es pot escoltar l’àudio del programa sencer al bloc del Dinem i en parlem .

Nou comentari