VadeVi
Jornades de portes obertes al Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní

Una vegada completada la primera fase de la museologia del Centre d’Interpretació del Cava (CIC), aquest equipament cultural i turístic s’està posant a punt per a la seva obertura al públic, que tindrà lloc el dies 8 i 9 d’octubre coincidint amb el Cavatast. Abans, però, l’equip de govern de l’Ajuntament ha decidit organitzar dues jornades de portes obertes, de caràcter gratuït, adreçades especialment a la ciutadania de Sant Sadurní, el dissabte 24 de setembre i el diumenge 25 de setembre, de 10 del matí a 3 de la tarda. Es faran grups de 50 persones per visitar el CIC durant mitja hora i s’ha de fer una reserva prèvia.

A partir del Cavatast, obert al públic
Després d’aquest cap de setmana que servirà per satisfer la curiositat dels veïns i les veïnes de Sant Sadurní i la resta de la comarca, el Centre d’Interpretació del Cava abordarà l’obertura oficial amb motiu del Cavatast. Així, els dies 8 i 9 d’octubre, de 11 a 2 del matí i de 4 a 7 de la tarda, es podrà accedir a l’equipament museístic de la Fassina pagant els preu de l’entrada que va fixar l’Ajuntament. L’entrada general té un cost de 3 €, mentre que els jubilats, els nens i nenes entre 6 i 12 anys, els grups de més de 12 persones, els estudiants i les famílies nombroses, hi podran accedir per només 2 €. Finalment, els menors de 6 anys i les escoles de la vila, així com els monitors, guies i mestres acompanyants, hi podran entrar gratuïtament.

Segons l’alcalde, aquests propers mesos seran una etapa de rodatge que permetrà identificar el perfil de visitant més interessat en l’oferta del CIC i planificar la promoció del nou museu una vegada estigui completada la segona fase, a partir de la primavera-estiu del 2012. Cal tenir present que el Ministeri de Cultura ha concedit una nova subvenció de 450.000 € per fer algunes adequacions finals de l’edifici de la Fassina i enllestir la museologia de la part de la baixada al Celler Gran i de la zona de la cava.

Continguts principals del CIC
Pel que als continguts, hi ha taules interactives de caràcter temàtic, amb sis pantalles cadascuna, i amb informació sobre la Fassina de can Guineu, sobre Sant Sadurní d’Anoia com a capital mundial del cava i sobre les excel•lències d’aquest vi escumós tan genuí. Hi ha també una prova de realitat augmentada amb la fil•loxera com a protagonista, que permet observar-ne l’evolució des que és un ou fins a la seva forma alada. Una de les parts més emotives de la visita és la projecció d’un vídeo en tres dimensions dedicat al cava i als sentits. Tot seguit, i de manera sincronitzada, el visitant culmina el recorregut a la sala més espectacular, el lloc on s’ubicava antigament la fassina. Aquí hi trobarà una altra projecció dedicada a la Festa de la Fil•loxera, a més d’un espai ple dels elements més significatius d’aquesta festa (fil•loxera, gegantons, ceps, fil•loxeretes…), així com els gegants i altres materials del folklore local. És l’esclat final de joia i alegria que permet completar la visita vivint la festa que se celebra a Sant Sadurní cada 8 de setembre.

El regidor de Comerç i Turisme va assegurar que l’objectiu de l’Ajuntament amb el CIC és que els turistes que entrin al museu i després ho aprofitin per visitar les caves, comprar als comerços del centre, dinar en els restaurants i dormir a les fondes i hotels de la vila. “Al darrera del Centre d’Interpretació del Cava hi ha un pla estratègic per situar Sant Sadurní al centre de les rutes enoturístiques del Penedès”, va puntualitzar Jep Bargalló. També va deixar clar que serà una realitat gràcies a l’esforç de moltes persones, i va esmentar especialment al personal del Patronat de Turisme.


EL CENTRE DISPOSA DE PANELL INTERACTIUS DE CARÀCTER TEMÀTIC FOTO: AJUNTAMENT DE SANT SADURNÍ D’ANOIA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa