El mediàtic Josep Roca, sommelier i copropietari d’El Celler de Can Roca, de Girona, ha estat guardonat amb el premi al millor sommelier del 2010, segons la Real Academia Española de Gastronomía.

David Seijas i Ferran Centelles, sommeliers d’El Bulli, de la Cala Montjoi de Roses, l’obra mestra del xef Ferran Adrià i de Juli Soler, han rebut un premi extraordinari.

Josep Roca, considerat un dels millors sommeliers del món -número dos mundial segons la revista británica Restaurant-i col·laborador de programes de televisió, va voler compartir el premi amb els seus germans Joan i Jordi, amb l’equip i amb els seus col·laboradors Carles Aymerich i Manuel Angosto.

D’altra banda, el mercat de la Boqueria ha estat distingit amb un premi especial 2010. A més, el restaurant Quique Dacosta de Dènia, a Alacant, ha rebut un premi especial a la innovació i el biòleg Santiago Orts de El Huerto de Elche, també a Alacant, ha estat distingit amb el premi Doctor Marañón 2010. La cap de cuina del famós restuarant Arzak de Sant Sebastià, Elena Arzak, i el d’El Bohío de Toledo, Pepe Rodríguez, han rebut ex aequo el Premi Nacional al millor cap de cuina.

Rosa Rivas ha rebut el premi a la millor tasca periodística; ‘La cocina de la salud’ de Valentín Fuster, Ferran Adrià i Josep Corbella a la millor publicació sobre gastronomia; ‘Charlar, comer i beber’ de Radio Intereconomía al millor programa de ràdio i ‘Un país para comérselo’ de TVE al millor programa de televisió.


Josep Roca dirigint el tast dels que considera els millors vins del món a Monvínic FOTO: MONVÍNIC

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa