VadeVi
Juvé & Camps: grans reserves, raïm propi i ara, a més, ecològic
  • CA

El president de Juvé & Camps, Joan Juvé, ha mostrat el compromís de la companyia amb la qualitat “que ve de lluny” i ara també amb la sostenibilitat i l’ecologia.

El celler penedesenc és l’únic elaborador de caves que centra la seva producció en la gamma Gran Reserva (més de 30 mesos de criança), elaborats amb raïm propi (el 80% procedeix de les 271ha en propietat i la resta de vinyes concertades) i a partir d’aquesta verema, 100% amb certificació ecològica.

En la presentació aquest dimarts al restaurant Gaig de Barcelona, els responsables de Juvé & Camps han presentat els resultats de la seva primera verema ecològica després de tres anys de procés de reconversió de les seves vinyes, amb un balanç positiu. Pel que fa a la qualitat aromàtica dels mostos i vins els enòlegs del celler han observat que les diverses varietats han expressat una gran maduresa, intensitat i fidelitat al seu caràcter. Es tracta d’una anyada de caràcter mediterrani, que es tradueix en vins i caves amb volum, permanència i frescor.

Encara que el procés d’elaboració dels vins i caves del celler porta molts anys preparant-se cap a l’ecologia, la transició de la viticultura integrada –implantada des del 2010- cap a l’ecològica ha suposat un gran esforç per a Juvé & Camps. El celler ha invertit en infraestructures per adaptar les seves vinyes, les veremes de quals es fan de forma manual, i aconseguir la Certificació. Tot això encaminat a assolir l’objectiu de Juvé & Camps de convertir-se en un celler elaborador exclusivament de vins i caves ecològics.

La primera verema ecològica de Juvé & Camps, que permetrà treure al mercat la primavera de 2016 els seus primers vins ecològics, és el compromís de la família Juvé amb l’ecologia.

La climatologia d’aquest any ha vingut marcada per una intensa nevada hivernal, una primavera excessivament seca i un dels juliols més càlids dels últims anys, alleujat a últims de juliol amb pluges estivals. Es va poder iniciar la recollida de les varietats chardonnay i pinot noir el 10 d’agost, les quals han presentat una sanitat i qualitat excepcional. Pel que fa a les varietats tradicionals, macabeu, xarel·lo i parellada, els resultats han superat les expectatives, ha estat una de les millors veremes dels últims anys, obtenint un raïm molt equilibrat i molt expressiu aromàticament.

Antoni Cantos i Antonio Orte, enòlegs de Juvé & Camps, consideren que les dades positives de la verema actual no es justifiquen al 100% per treballar amb cultiu ecològic a totes les seves finques, “seria aventurat creure que les bondats i problemes de la verema es deuen a aquest fet. Considerem que han de passar algunes veremes més per poder valorar amb objectivitat el fet de que millorin els resultats independentment del factor anyada-climàtic”.

Sobre Juvé & Camps

Juvé & Camps és un dels cellers familiars més emblemàtics del Penedès i un dels més reconeguts elaboradors d’escumosos de qualitat del món, líder en elaboració de Cava Gran Reserva. Presidit per Joan Juvé, la família porta segles dedicada a la viticultura. Compten amb 271 hectàrees de vinya cultivades de forma 100% ecològica i a les seves caves subterrànies del celler de Sant Sadurní d’Anoia neixen marques com Juvé & Camps La Capella, Gran Juvé & Camps, Milesimé, Blanc de Noirs, Reserva de la Familia, Essential, Reserva Cinta Púrpura, Sweet i el Brut Rosé. Per altre banda, al moderníssim celler d’elaboració a Espiells s’obtenen els vins base cava i s’elaboren els vins blancs Ermita d’Espiells, Miranda d’Espiells, Gregal d’Espiells i Flor d’Espiells, els rosats Ermita d’Espiells Rosé i Aurora d’Espiells Rosé, i els negres Casa Vella d’Espiells, Viña Escarlata i Iohannes, un vi d’autor per guarda elaborat en homenatge al fundador del celler.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa