VadeVi
S’apropa la gran festa de l’enoturisme a la Costa Brava

El proper divendres 1 d’abril arrenca la tercera edició de VÍVID, el festival del vi que durant un mes sencer omple d’activitats enoturístiques l’Alt i el Baix Empordà.

Precisament aquesta setmana s’ha presentat el cartell que comptarà amb més d’una setantena d’activitats i promocions. La presentació va anar a càrrec de Pere Vila, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Xavier Albertí, President del Consell Regulador de la DO Empordà; Ramon Ramos, director general del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; i Paco Pérez, ambaixador de la Costa Brava. Vila comentava que just ara “el vi empordanès està vivint un dels moments més dolços de la seva història, coincidint, també, amb l’excepcional moment de la gastronomia gironina”.

En tot cas, durant els 30 dies del mes, es programaran aventures a la natura com enosenderisme, enocaiac i diverses rutes a peu o amb vehicles a motor; fires, balls, tastos, degustacions, cursos, tallers i jornades de portes obertes en diversos punts de les dues comarques.

Si bé la Cooperativa de Garriguella acollirà la primera de les activitats el divendres al vespre amb un taller-ponència de cocteleria creativa impartit pel jove cocteler Gerard Ruiz, la fira professional de vins de la DO Empordà, Arrels del Vi, serà l’encarregada de posar el punt i final a la present edició de VÍVID el dissabte 30 d’abril al mercat del Born de Barcelona.

VÍVID, El Festival del Vi

VÍVID és el primer festival del vi de l’Alt Empordà i Baix Empordà amb el què es dóna a conèixer el vi empordanès mitjançant activitats i experiències enoturístiques. La primera i segona edició de VÍVID proposaven 55 activitats i promocions al 2014, i 109 al 2015, i van comptar amb 3.000 i 5.748 participants respectivament.

El vi empordanès, produït a la DO Empordà, prové de 55 municipis ocupant una extensió de 2000 hectàrees de vinya i aplegant 330 viticultors i 50 cellers. Contribueix a la preservació del territori i el paisatge i la dinamització de l’activitat rural d’una demarcació i l’activitat turística d’una destinació.

Promogut pel Club de la Ruta del Vi DO Empordà del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, de la Diputació de Girona, VÍVID és una iniciativa de dinamització i promoció del territori fora de temporada alta turística, donat que té lloc al mes d’abril. Així, vol donar a conèixer el món de la viticultura empordanesa als habitants i visitants a través d’experiències enoturístiques memorables en un entorn únic, la Costa Brava.

La iniciativa promocional impulsada pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona rep el suport i la participació del Consell Regulador de la DO Empordà, cellers de la DO Empordà, ajuntaments i empreses turístiques del territori així com de 107 socis que integren el Club de màrqueting de la Ruta del Vi DO Empordà.


Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa