L’Acadèmia ha premia el director de La Vanguardia José Antich, el viticultor Narcís Fàbregas, les Bodegues Vilarnau i l’hotel enoturístic Mas Tinell Foto: Fèlix Miró

l’Acadèmia Tastavins Penedès ha celebrat el seu 461è capítol d’investidura en el marc de la capella de Sant Joan de Vilafranca del Penedès, i ha fet entrega dels III Premis Tastavins, uns guardons que lliura anualment l’Acadèmia en reconeixement al mèrit periodístic, el celler de l’any, el viticultor de l’any i la millor iniciativa vitivinícola.

El premi a la millor iniciativa vitivinícola s’ha lliurat a un projecte que destaca per la seva “valentia” en un entorn econòmic com l’actual, el nou hotel enoturístic que està construint Mas Tinell al costat del seu celler de Vilafranca. El guardó l’ha recollit el seu propietari, Manuel Valderrama, que reclamat una major cultura turística i enoturística pel Penedès.

El celler de l’any enguany ha recaigut en les Bodegues Vilarnau (grup González Byass) per la tasca que han fet per dinamitzar el celler amb un gran nombre d’activitats enoturístiques. El premi l’ha recollit el gerent de les bodegues, Damià Deàs, que l’ha fet extensiu a tot el seu equip.

Narcís Fàbregas Campeny ha recollit el guardó que el reconeix com a millor viticultor de l’any, i ha volgut compartir-ho amb tots els viticultors del Penedès, que, com ell, dia rere dia, treballen per poder seguir exercint de pagès, recordant que és gràcies a la feina com la seva que el Penedès té el paisatge que té i existeix la indústria vitivinícola. Amargament ha apuntat que veu el seu futur com a pagès molt difícil si no canvia l’actual situació de preus.

Finalment, José Antich, ha recollit el premi al mèrit periodístic per la seva tasca com a director de La Vanguardia, que aquest 2011 ha fet una important aposta empresarial amb la incorporació de l’edició en català. Antich ha destacat que aquest ha estat un repte periodístic i empresarial “apassionant”. Joan Tarrada, per la seva part, ha agraït que La Vanguardia hagi donat suport al Caixa Penedès Vijazz des de la seva primera edició.

Seguidament s’ha procedit a celebrar el capítol extraordinari d’investidura, on s’han investit solemnement set acadèmics i acadèmiques de nombre que entren a formar part de l’Acadèmia bàquica més antiga de l’estat: Jaume Batllori, David Bueno, Teresa Casanovas, Pablo Chamorro, Marc Galimany, Pere Mata i Ramon Roset.

Finalment s’ha investit a Jordi Segura, com a acadèmic de mèrit per la seva tasca al capdavant d’Euroselecció, l’empresa que representa en exclusiva a Espanya les copes Riedel.

Com a acadèmic d’honor s’ha investit Jordi Bort, director general de l’Incavi (Institut Català de la Vinya i el Vi de la Generalitat), que ha tancat l’acte agraint moltíssim el guardó i destacant la grandíssima importància que té la industria vitivinícola penedesenca i catalana, i que ha de ser un dels puntals per sortir de la crisi.

L’acte, va cloure amb un excel•lent sopar maridatge per a 85 persones al restaurant MerCat de Vilafranca, amb vins i caves Vilarnau i Mas Tinell.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa