De ben segur la XXXI Mostra de Vins i Caves de Catalunya al Moll de la Fusta de Barcelona serà l’activitat reina del cap de setmana, per nombre de vins, d’expositors i d’assistència. A més, oferirà un ventall de possibilitats, de tastos, com els de la DOQ Priorat, o els de la DO Terra Alta, que permetran dedicar-hi tot el cap de setmana sense aburrir-se, fins i tot per a la canalla, que també tindrà activitats específiques, en aquest cas organitzades per la DO Catalunya.

Ara bé, sense sortir de Barcelona, també es podrà gaudir d’altres activitats, com la Rave Vintaix que amb el títol de “Recerca i innovació en el vi català”, proposa un tast hedonista amb jazz en viu a l’Hotel Catalonia, al carrer de Bergara 11, a pocs metres de la Plaça de Catalunya, per divendres 23 de setembre a les 19.00 hores.

A cavall de Barcelona i el Maresme, comença l’altra activitat reina del cap de setmana, la Setmana del vi amb DO Alella, que arrenca a Barcelona també aquest 23 de setembre amb la xerrada ‘El terrer de la DO Alella’, a càrrec de Xavier Garcia i Xevi Carbonell, enòlegs i directors tècnics dels cellers Alella Vinícola i Parxet, respectivament. que es farà a les 19h a la Sala Àmbit Cultural d’El Corte Inglés del Portal de l’Àngel de Barcelona. La resta d’activitats es desenvoluparan pel territori de la DO Allella.

També al Maresme, a Teià, dissabte 24 i diumenge 25 se celebra la Festa de la Vinalia Rústica, una festa tradicional de l’època romana que servia per celebrar l’inici de la verema. La cita és al CAT Teià, el Centre d’Acollida Turística dedicat a la Romanització i a la viticultura de Teià, al Maresme.

El Penedès no es queda enrera en oferta enoturística
El Museu del Vi Vinseum de Vilafranca del Penedès diumenge 25 de setembre ofereix una passejada fins al mirador de la muntanya de Sant Pau amb l’objectiu d’apropar a un públic familiar els diferents usos que s’hi han fet al llarg dels anys: des dels primers assentaments que es coneixen de l’època del neolític, passant per la construcció de l’ermita de Sant Pau a l’època medieval i la posterior cessió que se’n va fer a la comunitat jueva de Vilafranca per utilitzar-la com a sinagoga.

A Sant Sadurní d’Anoia hi haurà les Jornades de Portes Obertes, la primera oportunitat de visitar el flamant nou Centre d’Informació del Cava ubicat a la Fassina de Can Guineu els matins del 24 i 25 de setembre, de manera gratuïta, amb reserva prèvia.

A Torrelavit es fa la Festa de la Verema, també aquest cap de setmana del 24 i el 25 de setembre, amb actes emblemàtics com ho és la Gotimada o guerra de raïm, que tindrà lloc diumenge 25 a la pista polivalent, i la representació de l’aixafada de raïm, amb l’hereu i la pubilla de Torrelavit.

A Caves Vilarnau ofereixen l’activitat “De la terra a la taula“, amb viosita a les caves, tast de mostos recent veremats, una arrossada i ball al mig de les vinyes.

Un altre celler penedesenc, Caves Mestres, proposa una activitat en que es marida la benzina amb el cava,perquè aquest cap de setmana, els dies 24 i 25 de setembre el Circuit de Catalunya serà escenari de les 24 hores de Barcelona d’Automobilisme. A les 12 h del dissabte començarà la 14ª edició de la cursa històrica, amb entrada gratuïta per a tots els aficionats. I voleu entrar al Padock, veure els boxes, mecànics, cotxes, pilots, benzina… apropeu-vos al nostre espai MESTRES, la suite gold nº 3 de “ caves MESTRES “ una extensió mes de la bodega, situada al principi del Pit Lane, just davant del pòdium i dels boxes 1, 2 i 3.

Per als qui vulguin visitar el Priorat, El Brogit Guiatges el proposa fer l’excursió “Vinyes a vista d’ocell” seguint els antics camins de la verema que els portarà fins a les terres dites del Damunt Roca, on els vilatans del Lloar arribaren a conrear la vinya. L’excursió es combina amb una visita guiada i un tast del vi al celler Torres del Lloar, on la tradició i els coneixements vitivinícoles de la família Torres concentren l’essència del Priorat en els excel·lents vins Salmos i Perpetual, puntuats amb un 92 i 94 (sobre 100) punts Parker, la famosa catalogació mundial sobre vins.

A l’Empordà també es podrà tastar vi català, concretament al Centre d’Atenció Turística de Vilajuïga, on els vins Sinols d’Empordàlia seran presents al pròxim sopar-maridatge, aquest dissabte 24 de setembre a les 21.30 hores (25 euros), en un àpat que comença amb una amanida de formatge de cabra, pernil d’ànec i vinagreta de poma, que anirà acompanyada pel Sinols Blanc. Després es podran degustar rovellons escabetxats, amb el maridatge del Sinols Rosat. El paper més contundent del sopar és per a la parella formada pel Sinols Antima 2004 i una suculenta espatlla de xai rostida amb xalotes i nous. Per acabar, unes postres molt típiques de l’època a l’Empordà, unes pomes de relleno, amb el Sinols Garnatxa com a complement. Per a informació i inscripcions adreceu-vos al CAT, truqueu al 972 530 977 o contacteu amb [email protected].

Ja una mica més lluny, dissabte 25 de setembre tindrà lloc a la Universitat de Geisenheim la 1ª Cata de Caves per als alumnes dels prestigiós Curs de la WSET (Wine & Spirit Education Trust) d’Alemanya.


La Mostra de Vins i Caves de Catalunya del 2009 va reunir 200.000 persones FOTO: INCAVI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa