VadeVi
L’Agrícola Falset-Marçà s’acosta al centenari

L’Agrícola Falset-Marçà inicia aquest cap de setmana les celebracions del centenari. Durant tot l’any es faran tota una munió d’actes. Segons Josep Maria Cots, el president, “se n’han passat de verdes i de madures, s’han viscut davallades i grans moments d’eufòria. Però quan moltes empreses es queden pel camí, poder dir que hem arribat als 100 anys té molt de mèrit”.

Entre les claus d’aquesta supervivència, destaca el paper que hi han jugat els socis, com per exemple en l’última etapa. “El soci va entendre que les accions endegades en els darrers anys, que apuntaven un canvi en la manera de treballar, s’havien de seguir. Es necessitava una aposta per la qualitat del producte”. Per a Cots, després de 100 anys, l’objectiu final segueix sent el mateix, “el més important és que el benefici de tot el que fem repercuteixi en el soci”. I aquesta premissa marca les accions que emprèn aquest celler de la DO Montsant. Una d’aquestes és el nou web que es presentarà aquest dissabte, en el que hi han treballat professionals de la URV, la UB i la UOC. “Tindrà molt present refermar la imatge de la cooperativa a la xarxa, aprofitant al màxim aquest mitjà, i permetrà, entre altres, la compra on-line”.

Una altra de les accions és la nova botiga que l’Agrícola obrirà a Cambrils, al costat de la plaça del Pòsit, el proper 2 de març. Segons el president, “és una aposta agosarada, però hi creiem fermament. Volem vendre-hi producte, però també que ens coneguin millor, volem vendre poble i comarca”. En aquest sentit, Cots apunta que un dels objectius és atraure gent i “superar la xifra de 5.000 visitants que va rebre el celler en el darrer any”.

La història s’està recollint en el llibre “Camí dels 100 anys”, en el que hi estan treballant autors locals i del qual també se’n farà una prèvia aquest cap de setmana.

L’Agrícola Falset-Marçà és la resultant de la fusió de les Cooperatives de Falset i Marçà, fet que en el seu moment va permetre reforçar i culminar el projecte d’adequació de l’empresa, a nivell productiu i d’elaboració. Es troba situada a la comarca del Priorat. El celler, d’estil modernista (declarat Monument Històric), destaca pel seu gran valor arquitectònic. És obra de l’arquitecte Cèsar Martinell, deixeble de Gaudí, el qual es va inspirar en les formes medievals, com l’arc de mig punt de la porta i les torres amb silueta almenada.


L’edifici modernista és obra de Cèsar Martinell FOTO: AGRÍCOLA FALSET-MARÇÀ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa