L’ajuntament d’Olèrdola cedeix terreny per a fer vinya experimental

L'ajuntament arrenda 9.000 metres quadrats gratuïtament i per 12 anys al Grup d'Explotacions Vitícoles del Penedès. El grup ja investigava en terrenys municipals des de feia 10 anys però per una ampliació d'un polígon s'ha de traslladar

Investigar, assajar, reconvertir, experimentar i inventar és difícil. I encara més si s’ha de fer a partir de vinyes en explotacions comercials que no es poden permetre arriscar-se a quedar-se sense beneficis econòmics. Per això és rellevant la cessió de 9.000 metres quadrats de terreny municipal per a destinar-los a la vinya experimental. El pas l’ha fet l’Ajuntament d’Olèrdola, que ha cedit el terreny situat a la zona de La Muntanyeta, de manera gratuïta i per un termini de 12 anys al Grup d’Explotacions Vitícoles del Penedès, grup d’estudi i investigació vinculat al Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR).

De fet, el grup ja fa 10 anys que està conreant vinya i investigant en un altre terreny del municipi, una parcel·la del polígon de Sant Pere Molanta, però per una ampliació del polígon, han de traslladar-se.

Aprofitant el canvi de terreny, el grup ha decidit també canviar de varietat de raïm, de manera que a les noves vinyes s’hi plantarà sauvignon blanc enlloc de chardonnay que és el que hi havia fins ara a Sant Pere Molanta. El Grup d’Explotacions Vitícoles assegura que fa una valoració molt satisfactòria dels resutlats obtinguts, sobretot en investigacions sobre la poda i la reducció de productes fitosanitaris.

La plantació de la vinya a La Muntanyeta es farà entre finals de març i principis d’abril i la primera collita s’obtindrà el 2012. La finca es destinarà a l’experimentació divulgativa en el conreu de la vinya, utilitzant material vegetal millorat, mecanització integral i aplicació de tècniques innovadores per la millora de la qualitat i la reducció de costos. Aquests mateixos objectius ja es perseguien amb la vinya de Sant Pere Molanta.


Vinyes a prop d’Olèrdola FOTO: VAN DER MEULEN

Nou comentari