VadeVi
L’ajuntament d’Olèrdola cedeix terreny per a fer vinya experimental

Investigar, assajar, reconvertir, experimentar i inventar és difícil. I encara més si s’ha de fer a partir de vinyes en explotacions comercials que no es poden permetre arriscar-se a quedar-se sense beneficis econòmics. Per això és rellevant la cessió de 9.000 metres quadrats de terreny municipal per a destinar-los a la vinya experimental. El pas l’ha fet l’Ajuntament d’Olèrdola, que ha cedit el terreny situat a la zona de La Muntanyeta, de manera gratuïta i per un termini de 12 anys al Grup d’Explotacions Vitícoles del Penedès, grup d’estudi i investigació vinculat al Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural (DAR).

De fet, el grup ja fa 10 anys que està conreant vinya i investigant en un altre terreny del municipi, una parcel·la del polígon de Sant Pere Molanta, però per una ampliació del polígon, han de traslladar-se.

Aprofitant el canvi de terreny, el grup ha decidit també canviar de varietat de raïm, de manera que a les noves vinyes s’hi plantarà sauvignon blanc enlloc de chardonnay que és el que hi havia fins ara a Sant Pere Molanta. El Grup d’Explotacions Vitícoles assegura que fa una valoració molt satisfactòria dels resutlats obtinguts, sobretot en investigacions sobre la poda i la reducció de productes fitosanitaris.

La plantació de la vinya a La Muntanyeta es farà entre finals de març i principis d’abril i la primera collita s’obtindrà el 2012. La finca es destinarà a l’experimentació divulgativa en el conreu de la vinya, utilitzant material vegetal millorat, mecanització integral i aplicació de tècniques innovadores per la millora de la qualitat i la reducció de costos. Aquests mateixos objectius ja es perseguien amb la vinya de Sant Pere Molanta.


Vinyes a prop d’Olèrdola FOTO: VAN DER MEULEN

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa