VadeVi
L’alè d’Èol, el nou i exclusiu vi DO Alella de Papers de vi
  • CA

Un detall de l’etiqueta de l’Alè d’Èol

Per tercer any consecutiu, Papers de vi, la revista de vi, gastronomia i cultura de la Denominació d’Origen Alella, acaba de treure al mercat un vi únic i d’edició molt limitada. Porta per nom L’alè d’Èol i ha estat elaborat en exclusiva per a Papers de vi pel celler Quim Batlle amb un 80% de picapoll i un 20% de pansa blanca de l’anyada 2013, un cupatge inèdit fins al moment a la DO Alella.

Segons que informa Papers de Vi, “és un vi fresc i elegant alhora que estructurat i complex, amb el toc personal de Quim Batlle, tot i que és força diferent dels vins del catàleg d’aquest celler (que ara mateix té a la venda referències de les anyades 2009 i 2010)”.

Se n’han fet només 300 ampolles numerades i, com ha passat amb els altres vins de Papers de vi, és un producte que no tindrà continuïtat, que no es tornarà a elaborar.

El nom i la imatge de L’alè d’Èol estan inspirats en el foranell, el vent que bufa de mar a muntanya a Tiana, on es troba el celler que l’ha elaborat. Un vent que proporciona a les vinyes un magnífic estat sanitari alhora que aporta al raïm una subtil salinitat que, més tard, es troba als vins que en surten. L’etiqueta, il·lustrada per David Roman, mostra el déu del vent, Èol, bufant sobre un cep.

L’alè d’Èol està disponible a la majoria de vinateries i alguns restaurants del territori DO Alella. El preu de venda a les botigues és de 9,95 euros. Per a més informació, es pot consultar el web de la revista: www.papersdevi.cat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa