VadeVi
L’ambaixador de Bèlgica investit Confrare de Mèrit de la Confraria del Cava

L’ambaixador de Bèlgica a l’Estat espanyol, Johan Swinnen, ha estat investit Cavaller Confrare de Mèrit en la cerimònia d’Investidura que s’ha celebrat aquest dimecres al jardí de Caves Torelló, inclosa en els actes de la Setmana del Cava. La investidura s’ha fet durant el sopar gastronòmic que aquest any s’ha dedicat a Bèlgica, el cinquè país importador de cava. Bèlgica i la seva cuina van ser els protagonistes del sopar, que va ser elaborat pel restaurant Neuze Neuze d’Amberes.

Swinnen va agrair el reconeixement del cava cap a Bèlgica, un país que, va dir, “s’ha passat al cava” ja que s’ha convertit en el cinquè importador d’aquest producte. Segons Swinnen, en només deu anys, “el cava ha passat de ser un desconegut a ser tot un fenomen a Bèlgica” on el consum ha augmentat un 13% en el darrer any i se n’han venut 10 milions d’ampolles.
[[frase]]
Al seu costat, també van ser investits com a Confrares de Mèrit el periodista belga Baudouin Haavaux, director de la revista gastronòmica “Vino Magazine” i director del Concours Mondial de Vins de Bruxelles, i el prestigiós xef José Díez Gorbea, fill de pares espanyols, que actualment dirigeix el reconegut restaurant Neuze Neuze d’Amberes.

José Díez Gorbea va ser el responsable del menú servit en el Gran Sopar Gastronòmic, elaborat a partir de productes de la terra, procedents de diferents regions de Bèlgica, com l’Anguila al Verd, les Gambetes grises del Mar del Nord o la Karbonade a la flamenca, sense oblidar la cervesa belga, ingredient indispensable en molts dels seus plats. El menú va ser maridat amb el Cava Torelló Brut Nature Gran Reserva 2005 i el Gran Torelló Gran Reserva 2004, dos dels productes més prestigiats de la casa i de postres un divertit Torelló Dolç Reserva 2006 i el Marc de Cava Torelló.

Entre el centenar de convidats, cal destacar també la presència de la cònsol de Bèlgica a Barcelona Karina Tuytschaever i el president de la Cambra de Comerç Belgo-luxemburguesa Philippe Crener. Al final de la nit, el president de la Confraria del Cava, Pere Bonet, va lliurar un obsequi a la família Torelló en agraïment per l’acollida de la V Nit del Confrare.


Johan Swinnen va ser investit juntament amb Baudouin Haavaux i José Díez Gorbea FOTO: CONFRARIA DEL CAVA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa