VadeVi
L’Anoia exposa els seus vins i caves al Mercat de Santa Caterina de Barcelona

“És la primera vegada que sortim a fer comarca fora de la comarca” ha assegurat Pere Santos, president del Gremi d’Hosteleria de l’Anoia. Santos assegura que “l’Anoia no s’ha promogut mai” i que per això hi ha un gran desconeixement per part dels ciutadans. Per posar-hi remei i promoure l’activitat turística a la zona el Gremi, juntament amb el Consorci de Tursime de l’Alta Anoia i el Consell Comarcal, ha impulsat la Primera Mostra Gastronòmica de l’Anoia.

Aquest dissabte els cellers Caves Bohigas, Caves Huguet, Torrens Moliner, Ivan Saldanya i Pagès Entrena -pertanyents a la DO Penedès- oferiran els seus vins i caves perquè tots els barcelonins que s’acostin al Mercat de Santa Caterina els puguin tastar. També hi seran 11 restaurants de l’Anoia, la Cooperativa de Calaf -que presenten el Cigronet de l’Alta Anoia-, dos productors artesants, un de pa i l’altre de formatge i empreses de turisme actiu, com vols en globus.

L’objectiu és que la mostra es pugui repetir en d’altres mercats barcelonins o altres ciutats catalanes, segons ha explicat Pere Santos. De fet, la idea que té de cara l’any que ve és diversificar la mostra i fer demostracions de les activitats turístiques a la platja de Barcelona.

Tots a una
Per Pere Santos, una de les principals novetats d’aquesta mostra és que és la primera vegada que es promou la comarca des de diferents sectors d’una manera conjunta. “Fins ara s’havien anat fent coses, però sempre de manera individual”. Per Santos això és clau per revifar l’activitat a l’Anoia, una comarca on “la crisi va arribar fa 4 anys”.


Vista del Mercat de Santa Caterina, al barri de Ciutat Vella de Barcelona FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa