VadeVi
L’anyada 2009 de la DO Penedès obté la qualificació de “molt bona”

L’anyada 2009 de la Denominació d’Origen Penedès ha obtingut la qualificació de “molt bona”, segonsha comunicat el Consell Regulador. Es tracta del segon any consecutiu que el coitè de tast qualifica de “molt bona” l’anyada, però aquest any ho ha fet amb una puntuació superior, segons ha explicat el President de la DO, Francesc Pascual.

En total, s’han qualificat 16,4 milions de litres, dels quals 9,7 milions són de vi blanc (60%), 4,5 milions corresponen a vi negre (27%) i 2,2 milions a vi rosat (13%). Destaca positivament la valoració a l’alça que estan tenint de forma generalitzada els vins monovarietals de xarel·lo, que “any rere any s’acosten una mica més a la puntuació per a ser qualificats com ‘excel·lent'”, segons el Consell Regulador.

Aquest any, la qualificació de l’anyada ha estat marcada, en primer lloc, per la implementació d’unes noves exigències de tast amb l’objectiu d’augmentar els requisits demandats als vins emparats i, en segon lloc, per una collita 2009 que va ser avançada, curta i molt bona, segons el Consell Regulador de la DO. En aquest sentit, l’estiu sec i calorós del 2009, amb altes temperatures obtingudes sobretot en la segona quinzena d’agost, juntament amb les condicions climàtiques idònies durant el període vegetatiu, van fer que el raïm tingués “un aspecte immillorable, amb bon equilibri entre sucre–acidesa i un extraordinari nivell de sanitat”. La DO explica que aquestes són les condicions idònies per a obtenir grans vins equilibrats, amb cos i bona graduació, per a envellir i donar al mercat els alts nivells de qualitat exigits.


Un temporer recull raïm FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa