VadeVi
L’arquitecte Toyo Ito, investit Confrare d’Honor del cava a Tòquio

La Confraria del Cava Sant Sadurní ha investit aquest dilluns a Tòquio com a Confrare d’Honor l’arquitecte japonès Toyo Ito, en un acte al qual han assistit més de 200 persones. Es tracta de la segona investidura internacional de la Confraria, després que l’any passat atorgués aquest reconeixement al jugador de bàsquet Pau Gasol a Nova York.

El president de la Confraria del Cava, Pere Bonet, ha destacat la trajectòria del “geni de l’arquitectura”, del qual ha dit que és una referència del sector per a futures generacions. Bonet ha indicat que, des de la Barcelona de 1992, Ito ha representat un punt d’inflexió a l’arquitectura mundial i la seva obra simbolitza la perfecta harmonia entre la naturalesa i l’arquitectura.

Més promoció
L’acte d’investidura s’emmarca en una missió comercial internacional al Japó que té com a objectiu promoure el cava entre els professionals del sector de la distribució, la gastronomia i la premsa especialitzada japonesa.

Entre les activitats de promoció, figuren conferències didàctiques sobre el cava a Kyoto i Tòquio, per la qual cosa han editat una publicació en japonès amb informació tècnica sobre el cultiu del raïm, el procés d’elaboració i les diferents tipologies de cava.

El cava al Japó
Segons dades de la Confraria, el cava ven 219 milions d’ampolles en el món, de les quals exporta 138 milions a més de 140 països i se situa per sobre del xampany, amb més de 110 milions d’ampolles exportades. El consum de cava al Japó va començar en els anys 80, i el 2009 es van vendre uns sis milions d’ampolles al país japonès, situant-se com a cinquè país consumidor de cava. Entre els seus preferits, destaquen el brut i el brut nature, si bé els últims anys el cava rosat ha experimentat una progressió més important.


L’arquitecte japonès de gran prestigi internacional, Toyo Ito, després de ser investit com a Confrare d’Honor FOTO: CONFRARIA DEL CAVA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa