VadeVi
L’Arrels del Priorat Ca les Viudes, un vi català amb 100 punts Parker
  • CA

El crític Luis Gutierrez en una de les sessions de tast a Catalunya. Foto: AVC

El millor vi de Catalunya i al màxim nivell possible entre tots els vins del món, amb 100 punts, és l’Arrels del Priorat Ca les Viudes, de la DOQ Priorat, segons l’última llista Parker, publicada a www.erobertparker.com. En segon lloc ha quedat L’Ermita 2010 d’Álvaro Palacios, amb 99 punts, i tercers, empatats amb 98 punts, l’Espectacle 2010 i el Terroir Al Limit Les Manyes 2010.

El primer vi que no és negre, és el cava Recaredo Turo d’en Mota 2011, amb 96+ punts. Entre els 12 primers vins classificats, 9 són de la DO Priorat. El gran triomfador ha estat el celler Arrels del Priorat, que a més del primer classificat, també col·loca un altre vi entre els 12 primers. També és molt destacable el paper de Terroir al Límit, que n’hi situa tres.

Enguany la llista ha estat elaborada pel tastador espanyol Luis Gutiérrez, que ha substituït el britànic Neal Martin. Tot i que habitualment es parla de la “Llista Parker”, en realitat els vins catalans han estat analitzats en profunditat en tres articles, un dedicat als escumosos, l’altre als vins de la DOQ Priorat i un altre als vins de la resta de denominacions d’origen catalanes. I a cadascun dels tres articles hi ha associada una base de dades amb els vins puntuats, en que es fa una breu anàlisi de cadascun. En total, enguany hi ha 702 vins analitzats, amb puntuacions compreses entre els 100 punts i els 84.

Els 12 primers vins classificats han estat:

-Arrels del Priorat Ca les Viudes (Sense anyada) DOQ Priorat. 100 Punts.

-Alvaro Palacios L’Ermita 2010. DOQ Priorat. 99 Punts.

-Espectacle Espectacle del Montsant 2010. DO Montsant. 98 Punts.

-Terroir Al Limit Les Manyes 2010. DOQ Priorat. 98 Punts.

-Clos i Terrasses Clos Erasmus 2010. DOQ Priorat. 97 Punts.

-Terroir Al Limit Les Tosses 2011. DOQ Priorat. 97 Punts.

-Recaredo Turo d’en Mota 2001. DO Cava. 96+ Punts.

-Arrels del Priorat Arrels (Sense anyada. DOQ Priorat). 96 Punts.

-Clos Mogador 2011. DOQ Priorat. 96 Punts.

-De Muller Pajarete Solera 1851 Rancio (Sense anyada). DO Tarragona. 96 Punts.

-Ferrer-Bobet Seleccio Especial 2010. DOQ Priorat. 96 Punts.

-Terroir Al Limit Les Manyes 2011. DOQ Priorat. 96 Punts.

La llista que publica VADEVI.cat a partir de la informació extreta d’erobertparker.com, està feta ajuntant els vins puntuats als tres articles de Luis Gutiérrez, i ordenant-los per ordre de puntuació, de més a menys.

En els casos en que diversos vins tenen la mateixa puntuació, estan ordenats per ordre alfabètic, així que no té sentit dir que un vi està per damunt d’un altre, quan ambdós han obtingut la mateixa puntuació.

S’han detectat alguns errors en les dades de Gutierrez (per exemple, atribueix a Agusti Torello Mata el cava Torello By Custo 3D, quan en realitat s’elabora a les caves Torelló, de Can Martí de Baix), però s’ha decidit publicar el llistat respectant les dades originals, per no interferir en la informació.

El llistat complet es pot descarregar d’aquest enllaç al final d‘aquesta notícia de VADEVI.cat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa