VadeVi
L’Associació Catalana de Sumillers celebra els seus 20 anys

L’Associació Catalana de Sumillers (ACS) va celebrar diumenge el seu 20è aniversari amb un sopar d’excepció al Mas Marroch de Vilablareix (Girona) i l’entrega de premis al Personatge del Món del Vi de 2009, que va recaure sobre Miguel Torres (Bodegues Torres), al Celler Català de l’any passat , que va anar a parar a mans d’Álvaro Palacios (Bodegues Priorat), al millor Periodista Especialitzat, que va ser per Sergi Cortés (Revista Cupatges) i finalment al Soci d’Honor 2010, que va reconèixer la tasca de la Fundació per a la Investigació del Vi i Nutrició (FIVIN).

El sopar, al que van assistir-hi al voltant de 120 persones, va ser ofert pel Celler de Can Roca i va reunir a alguns dels sumillers més destacats de Catalunya, entre ells Juan Muñoz, president de la Unió d’Associacions Espanyoles de Sumillers (UAES), Jordi Bort, president de l‘ACS, Josep Roca, sumiller del Celler de Can Roca; i personalitats com l’alcaldessa de Girona, Anna Pagans.

També hi va assistir el guanyador del concurs al millor sumiller d’Espanya 2009, Carles Aymerich, (El Celler de Can Roca) va assistir també al sopar, després de tornar de Santiago de Xile, on va participar al concurs del millor sumiller del món. Va quedar classificat entre els 12 primers aspirants, per això va rebre un detall per part de l’ACS durant la vetllada.

Els vins van ser, sense cap tipus de dubte, els protagonistes del sopar amb uns maridatges excel·lents i sorprenents, seguint la tònica de Josep Roca, que no va dubtar en oferir als seus companys sumillers elaboracions tan inaudites com un Gran Caus 96 Blanc, un Yes! Magnum Laureano Serres o un Masia Carreras Garnatxa Gran Reserva de 1945. Tot plegat acompanyava un menú que incloïa ostres al cava, llenguado amb sabors del mediterrani, escudella de bacallà, oca a la royal amb remolatxa a terra, botritis cynerea i com a fi de festa, postres làctics, maridats amb els millors vins catalans.


Al sopar de celebració hi van assistir unes 120 persones FOTO: ACS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa