VadeVi
L’autor de “Les ignorants” marida amb vi del Priorat aquest dijous a Barcelona

L’acte porta per títol “Maridatge Dibuixant i Viticultor” i s’inclou dins les XII Jornadas Comiqueras.

Serà aquest dijous a les 19h a l’FNAC del Triangle de Barcelona i a més de poder conversar de prop amb l’autor de “Les ignorants”, Étienne Davodeau, també es tastarà el vi La Guinardera 2011 “Gratallops Vi de Vila” del Celler Balaguer i Cabré de Gratallops.

“Les ignorants” que no està traduït al català però sí al castellà com “Los ignorantes” i que l’ha publicat La Cúpula, s’ha convertit en una mena de còmic de culte pels amants del vi i el còmic.

Explica la història del propi autor Davodeau, dibuixant de còmics que no sap res de vins i del seu amic Richard Leroy que és viticultor i elaborador i no sap res del món del còmic i la novel·la il·lustrada.

El còmic explica el procés de descobriment dels dos món per part de dos “ignorants”, una mena d’iniciació compartida dins el mon de la creació. A més en el cas del viticultor amb un afegit i és que treballa amb la biodinàmica el que crea alguna situació curiosa alhora d’explicar a un dibuixant quin tipus d’agricultura és aquesta.

També és un bon còmic per aquells que volen conèixer d’0una manera amena com és el procés de fer vi des de la vinya fins a la comercialització.

Hi apareixen prescriptors, tràmits burocràtics, però també la passió d’un i altre per la seva feina.

L’experiència de Davodeau es veurà complementada amb el tast que dirigirà Jaume Balaguer que a més de viticultor és un amant del còmic en general i d’aquest especialment.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa