Els passatgers que viatgen amb l’AVE entre Madrid i Barcelona poden escollir entre 11 vins. D’aquests, la gran majoria són de denominacions d’origen catalans. Vuit són de Catalalunya i tres d’altres denominacions de l’Estat espanyol. En els trens que enllacen Madrid amb Sevilla també hi predominen els vins amb DO andalusa per sobre de la resta de les DO.

Tot i que els vins catalans hi són molt presents en l’oferta de trens de llarga distància que surten de Barcelona, la carta no és massa variada. De fet, només hi ha grans marques com Freixenet i Torres i, en menor mesura, també el celler Jaume Serra, propietat del grup Vinos de Familia García Carrión que té vins a 11 denominacions d’orígen diferents. En el cas de l’AVE, hi trobem també un vi de la DO Alella, el Marquès d’Alella Blanc.

D’altra banda, els trens que cobreixen el recorregut entre Madrid i Andalusia o Madrid i Osca també inclouen algun vi i cava català, això si, de manera minoritària i amb no massa varietat. De fet, les úniques DO representades en la carta de vins d’aquests recorreguts, són Penedès i Cava, amb productes de Freixenet.


Els trens d’alta velocitat de Renfe tenen en compte l’origen i final del trajecte per escollir els vins FOTO: RUTH MARIGOT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa