VadeVi
L’Ecososteniblewine acollirà la presentació de l’estudi científic sobre canvi climàtic i viticultura del projecte Cenit Demèter

El projecte Cenit Demèter presentarà els seus primers resultats durant la segona Conferència Internacional de Vitivinicultura Ecològica, Sostenible i Canvi Climàtic, Ecososteniblewine 2010, que se celebrarà el 15 i 16 de juny a Vilafranca del Penedès.

Es tracta d’un projecte iniciat ara fa dos anys pel Consorci Demèter amb l’objectiu de conèixer científicament quina incidència pot tenir el canvi climàtic a la viticultura de l’Estat. El consorci està format per un total de 26 empreses entre cellers i industria auxiliar.

La presentació d’aquests primers resultats i la taula rodona posterior tindran lloc el dia 16 de juny a les 9 del matí i serà presidida per la directora tècnica de Miguel Torres, S.A i Presidenta del Consorci Cenit Demèter, Mireia Torres. Es tracta d’una de les jornades de l’Ecososteniblewine 2010, una conferència internacional organitzada per INCAVI, el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Autònoma de Barcelona, les patronals del vi i el cava, Bodegas Torres, Freixenet i Albet i Noya, entre altres entitats i institucions.

La taula rodona comptarà amb la participació d’investigadors de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers Agrònoms de Madrid (UPM), del Centre Nacional de Biotecnologia (CSIC) i de diferents universitats com la de Barcelona, la de Saragossa i la de Salamanca. També amb la participació de Ramón González, de l’Institut de Ciències de la Vinya i el Vi de la Rioja i d’Albert Bordones, del grup de Viotecnologia Enològica de la Universitat Rovira i Virgili. Aquests últims seran els encarregats de presentar els resultatss dels projectes que estudien els mecanismes d’adaptació de les fermentacions alcohòlica i malolàctica a les condicions de canvi climàtic.

Lluís Giralt, del grup de recerca de l’INCAVI, presentarà els resultats dels treballs relacionats amb factors de desenvolupament vegetatiu de la vinya orientats a l’adaptació de la vinya al canvi climàtic i Javier Pérez de l’empresa Avanzare, exposarà les investigacions que estan duent a terme en l’àmbit de la detecció en línia de metabòlits.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa