VadeVi
L’Empordà demana ajuda a la Unió Europea per promoure l’enoturisme
  • CA

L’Empordà és una regió vitivinícola de Catalunya que, tot i ser relativament poc coneguda, té 44 cellers que fabriquen vins de qualitat. La majoria són propietats petites o familiars que tenen nivells de producció limitats i dificultats per promoure els seus vins. Alguns cellers ja fan, a nivell individual, visites a les seves instal·lacions acompanyades de tastos dels seus vins, per donar-se a conèixer i promoure els seus productes, però en general, l’Empordà no es caracteritza per la seva oferta enoturística.

El consell regulador està decidit a posar fil a l’agulla per promoure l’enoturisme com a manera de donar a conèixer els vins de la denominació d’origen. “Totes les institucions vinculades amb el turisme també hi estan interessades perquè és una manera de desestacionalitzar el turisme, més enllà de la temporada de sol i platja, i per dinamitzar el turisme a l’interior de l’Empordà”, explica Núria Macau, secretaria de promoció del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà.
[[frase]]
És per això que, segons han explicat membre del consell en la reunió informativa amb els cellers de la zona d’aquest divendres, el Centre de Recerca i Innovació de les Indústries Turístiques (CRIIT), vinculat a la Universitat de Girona, demanarà una subvenció a la Unió Europea aquest més de març per finançar un projecte d’enoturisme transfronterer que englobarà l’Empordà i a la Catalunya Nord. Amb el suport del Departament dels Pirineus Orientals i del Consell Regulador de l’Empordà, el CRIIT demanarà 600.000 euros a la Unió Europea per fer un estudi de camp, determinar prioritats en quan a l’enoturisme i dur a terme el projecte que tindrà una durada de 3 anys. A l’octubre se sabrà si es concedeix la subvenció, però si no és així, “la DO buscarà altres vies per promoure l’enoturisme”, explica Núria Macau. Un bon moment per conèixer l’Empordà pot ser la tradicional Festa de la Verema que se celebra el primer cap de setmana de setembre.

Altres propostes
D’altra banda, el consell iniciarà gestions per implicar un seguit d’institucions gironines en la signatura d’una declaració institucional a favor dels vins empordanesos. “Es tracta que institucions com el Consell Comarcal, la Cambra de Comerç o la Federació d’Hosteleria donin suport públicament als vins de l’Empordà”, explica Macau. I afegeix que seria desitjable “que es comprometessin a servir vins empordanesos en els actes que organitzin”.

En la reunió informativa de divendres, una cita anual que vol promoure la relació amb tots els cellers empordanesos i fomentar-ne la participació, el Consell Regulador també va explicar que aquest any es repetirà l’experiència de la Missió Inversa organitzada per la Cambra de Comerç. Per quart any consecutiu, la Cambra de Comerç portarà a l’Empordà set o vuit possibles importadors d’un país estranger, aquest any els EEUU. L’obejctiu és que coneguin els productes de la DO i que els cellers puguin arribar a acords amb distribuidors estrangers. Macau considera molt interessant la iniciativa, però adverteix que costa aconseguir importadors i que “cal fer un seguiment més enllà de l’estada de 2 o 3 dies”.


La reunió s’ha celebrat a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Empordà i ha comptat amb la presència d’una trentena de persones dels 44 cellers empordanesos FOTO: DO EMPORDÀ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa