Unes dues-centes persones van tornar a fer el cim del Puigmal, juntament amb la Denominació d’Origen Empordà, aquest diumenge 31 de juliol. Una convocatòria oberta a tothom que va ser organitzada pel Consell Regulador amb el suport del Club Alpí Palamós per fer un “tast d’alçada” de vins de l’Empordà al cim del Puigmal (2.909,6 metres). Aquesta proposta original va ser molt ben acollida per part d’uns 200 participants que van enfilar el camí del cim ben aviat. L’objectiu d’aquesta iniciativa, amb un alt contingut simbòlic, era situar per segon any consecutiu els vins de l’Empordà al punt més alt d’una de les muntanyes més emblemàtiques de Catalunya i el sostre de les comarques gironines.

La convocatòria va tornar a repetir l’èxit de l’any passat. Malgrat les inclemències del temps d’aquests darrers dies, la jornada va ser esplèndida i el sol va lluir tot el dia. Els assistents, amants del vi i de la muntanya, van poder fer un tast i gaudir d’unes vistes magnífiques ja que els 16 cellers participants van pujar alguns dels seus millors productes. A més, l’organització va repartir unes copes commemoratives per tal de poder fer el tast un cop assolit el cim.

Des del Consell Regulador de la DO Empordà es valora molt positivament l’experiència i tant pel nombre d’assistents com pel bon ambient sembla que aquesta activitat enològica i lúdico-festiva tindrà continuïtat en el futur. A més, s’estudiarà la possibilitat de “comptar amb alguna sorpresa al cim”.

L’esdeveniment és també un senyal del dinamisme de la DO Empordà, integrada en bona part per cellers joves, i una crida informal sobre el caràcter saludable del vi. També vol posar sobre la taula el vi de l’Empordà com a vi d’alçada, a més de ser el vi dels gironins.

Els participants van fer un ascens de tres hores i dues més de descens. El cim es va fer pels voltants del migdia, i un cop allà es va celebrar el tast de vins. Posteriorment es va organitzar el dinar i a les quatre s’iniciava el retorn cap al Coll de Fontalba, punt d’inici de l’expedició.


Cellers participants
Lavinyeta (Mollet de Peralada) amb el vi Llavors 2009
Bodegas Trobat (Garriguella) amb Amat Blanc Sauvignon 2010
Celler Arché Pagés (Capmany) amb Bonfill 2006
Celler Can Sais (Vall•llobrega) amb Gregal 2010
Celler Cooperatiu d’Espolla (Espolla) amb Espolla Garnatxa Gran Reserva
Celler Gelamà (Vilajuïga) amb Macabeu 2010
Celler Martí Fabra (Sant Climent Sescebes) amb Masia Carreras blanc 2009
Cooperativa de Garriguella (Garriguella) amb Garriguella criança 2008
Empordàlia (Pau) amb Empordàlia Samsó 2009
Mas Pòlit amb Mas Pòlit 2009
Oliver Conti (Capmany) amb Treyu 2010
Pere Guardiola (Capmany) amb Anhel 2010
Roig Parals (Mollet de Peralada) amb La Botera 2008
Terra Remota (Sant Climent Sescebes) amb Clos Adrien 2008
Vinyes dels Aspres (Cantallops) amb Negre dels Aspres 2007
Vinyes d’Olivardots (Capmany) amb Gresa 2010

El Consell regulador
El Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà vetlla per la qualitat i la producció del vi i per la consolidació d’una imatge de prestigi. Actualment, la zona de producció ocupa una superfície d’unes 2.000 hectàrees de vinya i la integren una quarantena de cellers i més de 400 viticultors.

Darrerament, l’especialista nord-americà Robert Parker ha situat en la seva prestigiosa llista “The Wine Advocate” a 44 vins de la DO Empordà. D’aquests, un total de 28 (més de meitat), tenen una puntuació de 90 o més en un màxim de 100. El vi que ha obtingut una puntuació més alta ha estat el Vd’ O del celler Vinyes d’Olivardots de Capmany amb 94 punts.


Participants en l’ascensió al Puigmal de la DO Empordà FOTO: DO EMPORDÀ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa