La DO Empordà tindrà per primera vegada un estand a Alimentària. Es tracta d’una iniciativa d’alguns cellers de la DO, que emparats pel Consell Regulador, han decidit compartir costos i espai per promoure millor els seus vins. “Crec que serà una proposta interessant de cara al públic, que tindrà una representació de diferents celler de l’Empordà tots junts”, considera Bonfill Arché, del celler Arché Pagès.

Aquest és un dels sis cellers que del 22 al 26 de març donaran a conèixer els seus vins sota el paraigües i el nom de la DO Empordà. Hi seran també el Celler Martin Faixò, Empordàlia, Roig Parals, Terra Remota i Vinyes d’Olivardots. Pels cellers, aquesta és una oportunitat de reduir costos i alhora de donar més visibilitat als seus vins. “És una llàstima que no s’hi hagin apuntat més cellers, però Alimentària és una fira molt cara i no tothom té les mateixes prioritats”, confessa Arché que espera que a la propera edició augmenti el número de cellers a l’estand.

També confia en aquest impuls la secretaria de la DO Empordà, Núria Macau, que ha treballat conjuntament amb els cellers per fer possible aquesta iniciativa. Macau, que ha organitzat reunions entre els cellers i ha fet de pont amb els responsables d’Alimentària, troba que és una iniciativa molt interessant: “Fins ara molts cellers anaven a Alimentària en un estand de l’Incavi, barrejats amb totes les altres DO catalanes. Quan un dels cellers ens va plantejar la idea, de seguida ens vam oferir a ajudar-los perquè creiem que és molt important que la marca Empordà es doni a conèixer”.

Altres cellers empordanesos, com Espelt Viticultors, Oliveda o Vinyes dels Aspres, també seran presents a la fira, ja sigui amb un estand propi o a través del distribuidor.


L’última edició de l’Alimentària va tenir 58.000 visitants FOTO: VADEVI.cat

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa