l’Empordà triomfa a Barcelona

Més de 500 professionals assisteixen a la degustació que 25 cellers empordanesos van oferir a la Llotja de Mar

La jornada, organitzada pel Consell Regulador de la DO Empordà, es va iniciar al migdia amb un dinar que va reunir cellers, premsa especialitzada, botiguers i distribuïdors.

Durant el dinar, el president del Consell Regulador, Josep Blanch, va emfatitzar la importància de l’àrea de Barcelona per a la comercialització dels vins de l’Empordà. Es van presentar dades de l’augment de la presència i de vendes dels vins d’aquesta DO a les botigues especialitzades de l’àrea metropolitana, i es va destacar el marge de creixement que encara ofereix la gran vinculació entre els consumidors barcelonins i un territori com l’Empordà. També es va analitzar l’augment de visites que ha rebut el nou web de la DO, que permet consultar en línia tots els vins i cellers.

Més de 500 professionals van visitar la mostra
Durant tota la tarda, la Llotja va acollir la degustació que 25 cellers van oferir als nombrosos visitants que, malgrat un dia plujós, van acostar-se a conèixer la riquesa de les propostes actuals dels vins de l’Empordà. Sommeliers, botiguers, restauradors i representants de diverses institucions del sector, van omplir un espai emblemàtic que va bullir d’activitat fins les 9 del vespre.

Abans d’iniciar-se la degustació, el col·laborador de VADEVI.cat, el sociòleg i escriptor Lluís Tolosa, va explicar l’enorme potencial del turisme del vi a Empordà, en una conferència durant la qual va afirmar que “l’Empordà es convertirà en el primer destí enoturístic de l’Estat espanyol. Ho té tot: vins, història, cultura, paisatge, persones”. Tolosa va incidir especialment en les experiències que hi ha al darrera dels vins: “Avui en dia es fan bons vins a tot arreu, el diferencial són històries com les que l’Empordà pot oferir”.


L’EDIFICI NOBLE DE LA LLOTJA DE MAR Va acollir la degustació que 25 cellers EMPORDANESOS van oferir als nombrosos visitants FOTO: DO EMPORDÀ

Nou comentari