VadeVi
L’Empordà vol una fira de vins empordanesos a Girona

La DO Empordà vol promoure els seus vins, el seu paisatge vitivinícola i la seva terra. I per fer-ho preveu celebrar una Mostra de vins de l’Empordà a la ciutat de Girona dirigida al gran públic, que “podria fer-se cap al juny” i elaborar un projecte global d’enoturisme.

Cap de les dues propostes no estan del tot concretades, però l’aposta del Consell Regulador en aquests àmbits és ferma: “Estem mirant vies de finançament per a la mostra de vins”, explica la secretaria de la DO Empordà Núria Macau. I, pel que fa al projecte enoturístic, assegura: “Les institucions com els consells comarcals, la Cambra de Comerç i el Patronat de Turisme hi estan molt interessades i de moment ja hem començat a elaborar un llibret amb informació de tots els cellers”. A partir de la primavera aquest llibret, que s’editarà en català i en anglès, ha d’estar ja disponible als hotels, cellers i oficines de turisme. Paral·lelament s’està editant 10.000 exemplars d’un fulletó més genèric amb informació sobre la DO.
[[frase]]
Aquestes són només dos dels reptes de futur que el Consell Regulador de la DO Empordà presentarà aquest dimecres al vespre a Figueres en la reunió informativa anual amb el sector. També preveu establir un control de qualitat dels vins ja embotellats. “Un cop els vins estan qualificats al celler ja no els tornem a tastar i d’aquesta manera asseguraríem la qualitat just abans que el vi surti al mercat, després de fer la criança”, explica Núria Macau que afegeix que els tastos serien aleatoris com ho fan ja a la DO Pla de Bages. D’altra banda, el Consell Regulador vol promoure el reciclatge i formació dels membres del comitè de tast i crear un reglament intern de tast específic pels vins dolços i escumosos. Tot això amb la finalitat d’assegurar i millorar la qualitat dels vins de la DO.

Signatura declaració de FIVIN
La reunió informativa es farà aquest dimecres al Consell Comarcal de l’Alt Empordà, a Figueres, i estan convocats tots els viticultors i cellers empordanesos. A més de les línies de treball de cara al 2010, el Consell Regulador presentarà l’última memòria. Un cop acabada la reunió, la DO Empordà, juntament amb els alcaldes de tots els municipis que formen la zona vitícola empordanesa, signarà la declaració “Vi, nutrició i salut” promoguda per FIVIN. Es tracta d’una declaració que promou el consum responsable de vins i que la majoria de denominacions catalanes ja han signat.


Fira de vins de l’Empordà a Pals FOTO: DO EMPORDÀ

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa