VadeVi
L’enoturisme, prioritat pel Consell Comarcal del Penedès

El nou president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i també flamant director del Consell Regulador de la DO Penedès, Francesc Olivella, creu és el moment d’apuntar quines han de ser les prioritats de cara a aquests propers quatre anys per al nou equip de govern, segons informa rtvvilafranca.

Després d’un mandat en que hi havia un govern d’unitat, en aquests propers quatre anys el govern el formaran CiU i ERC. Olivella recorda que en el darrer mandat del Consell es va treballar en la direcció d’impulsar temes relacionats amb el territori i la planificació de la comarca, on es van aconseguir reptes importants com ara el Pla Director i el reconeixement de l’àmbit de planificació. També es va millorar molt en el tema de l’atenció a les persones. Ara però, per Olivella, cal tenir present que l’actual situació marca que una de les prioritats de l’acció política ha de ser la potenciació de l’àmbit econòmic. I una de les eines per fer-ho és el turisme i l’enoturisme.

Així doncs, l’àmbit turístic ha de ser un dels puntals de l’acció del Govern del Consell Comarcal, Olivella remarca que una de les qüestions que s’ha de vetllar és que hi hagi un treball en conjunt, que sumi. Evitar, per tant, que cada un dels actors del sector treballi de manera individual i pel seu cantó.

Per tal de fer-ho l’eina de què disposa el Consell Comarcal és el Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès. Olivella remarca que en aquests moments a nivell d’ocupació i aprofitament dels recursos turístics i enoturístics hi ha estudis que apunten que l’Alt Penedès es trobaria al voltant de l’1%, quan podria arribar a ser de prop del 14%.

Des del Consell Comarcal consideren que és clau poder treballar del bracet amb tots els ajuntaments de la comarca. Tant amb els què com ara Vilafranca, Sant Sadurní i Subirats tenen Patronat de Turisme propi; com amb aquells que no en disposen. Cal que tots siguin representants al Consorci de Promoció Turística i que per tant es puguin fer accions unitaris per promocionar la comarca en el seu conjunt. D’altra banda, Olivella també ha parlat de l’estructuració del Consell Comarcal i del pacte de govern per aquests proper quatre anys. En referència al nomenament, i les retribucions, dels coordinadors dels grups comarcals, ha volgut explicar que tenen la seva raó de ser en la voluntat de permetre un bon treball dels grups majoritaris del Consell. Així, ha comentat que cal tenir present que els consellers comarcals a l’oposició tenen unes retribucions molt simbòliques, i que per tant s’ha considerat que calia aquesta figura de coordinador dels grups amb més de 10 consellers, per tant per els grups de CiU i PSC.

Olivella ha remarcat que es tracta en aquest cas de coordinadors del grups polítics corresponents, i no pas càrrecs de confiança del Govern del Consell Comarcal. El Govern, a banda, té un coordinador per tal de facilitar també el treball entre els dos grups que el formen.


Francesc Olivella, director Consell Regulador DO Penedès FOTO: CONSELL REGULADOR DO PENEDÈS

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa