Els propers divendres i dissabte, 15 i 16 d’octubre, se celebrarà el seminari internacional sobre enoturisme ‘Noves oportunitats i reptes en el turisme del vi’. El Consorci per a la Millora de la Competitivitat del Turisme i l’Oci a les comarques de Tarragona (CMCTUR), en el marc del seu programa per desenvolupar el producte de l’enoturisme, ha organitzat el tercer workshop internacional sobre innovació dedicat al turisme del vi, gràcies al finançament del FEDER Eix 1 a la demarcació de Tarragona.

Es tracta d’un producte turístic en creixement amb un gran potencial de desenvolupament en el territori de Tarragona, que compta amb cinc Denominacions d’Origen Pròpies (DO Conca de Barberà, DO Montsant, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta).

La primera jornada del seminari internacional, que tindrà lloc a l’Escola Universitària de Turisme i Oci de la URV a Vila-seca, serà inaugurada pel rector de la URV, Francesc Xavier Grau, el president del Consorci MCTUR, Xavier Graset, i el director general del PCT de Turisme i Oci, Salvador Anton.

La primera ponència consistirà en la presentació de l’estudi ‘Tendències actuals en Enoturisme i desenvolupament regional’ realitzat per Jaume Salvat i Jordi Blay, del Grup de Recerca d’Anàlisi Territorial i Estudis Turístics del Departament de Geografía de la URV. Tot seguit, diversos ponents internacionals presentaran coneixeran experiències relacionades amb l’enoturisme a països com Nova Zelanda, Itàlia, la República Sèrbia i Brasil o al Consell d’Europa.

A la tarda, es presentarà als assistents el ‘País del Vi’, un projecte de desenvolupament de l’enoturisme a les comarques de Tarragona que es desenvolupa des de la seva Oficina Tècnica ubicada al PCT de Turisme i Oci. També es coneixeran les iniciatives Saborea España i Red Europea de Ciudades del Vino, i l’estratègia desenvolupada pel Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona en l’àmbit del turisme del vi. La jornada es tancarà amb una taula rodona en la que participaran tots els ponents.

El dissabte, la segona jornada tindrà lloc al VITEC – Parc Tecnològic del Vi a Falset. Després de la benvinguda per part del director del Parc Tecnològic del Vi, Sergi de Lamo, i del president de l’Associació País del Vi, Isaac Sanromà; es presentaran diverses iniciatives relacionades amb l’enoturisme a les comarques de Tarragona.


La Ruta del Vi del Priorat inclou 49 cellers que ofereixen visites a les instal·lacions i tastos dels seus vins FOTO: TURISME DEL PRIORAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa