Neal Martin és el nou tastador per als vins de l’Estat espanyol de The Wine Advocate Foto: The Wine Advocate

Neal Martin ja és aquí. Com va avançar VADEVI.cat, el nou tastador de Robert Parker per als vins de l’Estat espanyol ja fa uns dies que és al Priorat, tastant vins d’aquesta DO.

Dimarts va visitar el celler Ferrer Bobet, com ell mateix explica al Twitter, i ahir va fer una sessió de tast maratoniana al Vitec de Falset. Una sessió, que segons les seves piulades a Internet va tenir una organització “professional fins a l’últim detall”.

Segons el director general del Vitec, Sergi de Lamo, ahir Martin va tastar uns 170 vins en aquest Parc Tecnològic del Vi. “Nosaltres només cedim l’espai i les instal·lacions a petició de l’Associació Vinícola Catalana (AVC), que és qui ha organitzat la visita i els tastos”, explica.

La visita s’ha volgut portar amb la màxima discreció possible per evitar l’excessiu ressò i el adevi/noticia/1801&passaact=1″”>posterior debat que va generar la visita de l’anterior tastador de Parker, Jay Miller, i que va desembocar en el cessament de Miller com a tastador de Parker, per les seves relacions amb el polèmic Master of Wine Pancho Campo, que va ser qui va organitzar aquella estada a Catalunya.

Núria Ruíz, responsable de promoció exterior de l’AVC és qui acompanya Martin en aquest periple prioratí, que de moment ja l’ha portat pels cellers Ferrer Bobet, Álvaro Palacios, Clos Mogador i Mas Martinet, que són els que Martin ha esmentat al Twitter.

Està previst que el mes de març, en una segona visita, Martin pugui conèixer les DO Montsant, Costers del Segre i Penedès. Tot i que no visitarà totes les zones vinícoles, Martin tastarà vins de totes les DO catalanes.

Martin té previst escriure un reportatge sobre Catalunya concentrant-se en aquelles regions catalanes més conegudes als Estats Units; les seves visites a la zona tindran un caire estrictament professional i ha deixat molt clara la condició de que Wine Advocate pagarà per totes les seves despeses ocasionades durant els viatges, donat que és una revista independent.

“Entenc que per aconseguir la seva màxima maduresa, la garnatxa necessita d’alts nivells d’alcohol -diu en Neal Martin- però això no vol dir que els vins hagin de ser desequilibrats. El roure no em molesta, sempre i quan deixi pas al tast del terroir i estic molt interessat en les varietats autòctones ja que és el factor més determinant per donar identitat a un país. M’agraden els vins que parlen del lloc, que tenen personalitat i són deliciosos, sembla simple però és important”.

Neal Martin porta més de 20 anys treballant en el món del vi, va ser fundador del blog www.wine-journal.com l’any 2003, un dels més exitosos blogs del moment en el món del vi, i fou l’any 2006 quan va començar a col·laborar de manera independent amb en Robert Parker assumint les àrees de Sauternes, Nova Zelanda i Sud-Àfrica. Des del cessament de Jay Miller, en Neal Martin és el responsable de tastar els vins de l’Estat espanyol, Argentina i Xile.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa