VadeVi
L’esclat de la primavera protagonitza el «Diario de viña» d’abril

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lA0-uoT6bFE[/youtube]

L’empresa elaboradora de caves i vins Segura Viudas presenta un nou lliurament de ‘Diario de Viña’, el vídeoblog que apropa l’esdevenir de cada collita a l’Heretat Segura Viudas. El capítol que ara es publica està dedicat a les harmonies que han succeït durant el mes d’abril, amb l’objectiu de transmetre les relacions que hi ha entre el treball diari de la casa i la història, la viticultura, la biodiversitat i la innovació.

Amb aquest objectiu, doncs, i amb el protagonisme que enguany s’ha donat al vi Creu de Lavit 2013, el capítol se centra en l’evolució de les vinyes velles de xarel·lo de la finca de ‘La Figuera’ després d’una primavera que permet ser força optimistes.

Les orenetes han tornat puntualment a l’Heretat en una imatge cíclica que es repeteix des de fa segles però que contrasta davant les diferències radicals que es poden donar entre una collita i una altra. Quan el record de la sequera de 2012 encara és molt present, la brotació d’aquest any 2013 ha esta ràpida i vigorosa fruit dels més de 250 litres de precipitació acumulada fins al moment. La il·lusió amb la que s’encara aquesta collita permet, a la vegada, descobrir com s’adapten els coneixements i les tècniques dels viticultors davant de situacions tan oposades.

El capítol s’acomiada tot just abans de començar amb els primers ajustos de producció. Maig serà un mes de treball intens monopolitzat per la poda en verd del tronc i l’aclariment de brots i raïms. Uns treballs manuals que, un cop finalitzats, permetran realitzar una primera estimació de com anirà la collita 2013 a l’Heretat Segura Viudas.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa