VadeVi
L’Espai del Vi i l’Oli de la Terra Alta ha rebut 250 visites en mig any

No tenien cap previsió pel que fa al nombre de visites, però els responsables del consell regulador de la DO Terra Alta s’esperaven que l’Espai del Vi i l’Oli atragués més la gent del territori i aconseguís més visites durant el primer mig any de vida. “Tenint en compte que tenim 42 cellers i 1650 viticultors esperàvem que vindria més gent”, ha explicat el secretari del consell regulador Jaume Martí.

Aquest dijous fa exactament sis mesos que es va inaugurar l’Espai del Vi i l’Oli i des de llavors, i segons dades facilitades pel propi Martí, el centre ha rebut 250 visites, de les quals “el 75% han estat gent de fora de la Terra Alta”. El consell regulador assegura que atraure gent de fora “no és negatiu, al contrari, és positiu”, però reconeix que “ser fort a casa sempre és bo”. D’altra banda, Martí es mostra confiat i recorda que encara queda bona part de la primavera, tot l’estiu i la tardor i assegura que llavors es podrà fer una previsió d’afluència de cara als altres anys.
[[frase]]
Pel que fa a les activitats que s’ofereixen a l’Espai del Vi i l’Oli, Martí assegura que totes tenen molt bona acollida entre els visitants, tant l’exposició d’interpretació del terrer, com l’audiovisual, l’exposició temporal -actualment pendent de renovació- i l’Aula dels Sentits. L’Espai del Vi i l’Oli aporta “moltíssima informació sobre la zona de producció i els vins de la Terra Alta” acomplint un dels objectius de la iniciativa: promoure els vins del territori. D’altra banda, els visitants també tenen l’opció de participar en l’Aula de Tast i fer un curs d’iniciació a la cultura del vi que dura una hora i inclou un tast de vins. La DO fa una proposta de vins però els visitants poden escollir el que vulguin.

L’entrada a l’Espai del Vi i l’Oli costa 2 euros i el preu del tast és de 3 euros per persona més el preu de les ampolles obertes. Per al tast cal fer reserva prèvia.

Arribar als més joves
L’objectiu de cara als propers mesos és “arribar als centres docents”, especialment als joves d’entre 16 i 18 anys, ja que, “tot i que no paguin entrada i al final de la visita no comprin cap vi”, és una manera de promoure la DO. “Potser el primer contacte que aquests joves tindran amb el vi serà la Terra Alta i això és molt important”, considera el secretari de la DO. La visita a l’Espai del Vi i l’Oli pot ser una bona manera de transmetre als joves la cultura i l’amor per al vi.


Deprés de mig any de la seva inauguració, 250 persones han passat per l’Espai del Vi i l’Oli de Terra Alta FOTO: CRDOTA

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa