VadeVi
L’especificitat i el futur de la DO Empordà a debat, en les tertúlies de vi a l’Ateneu Barcelonès

Més enllà del turisme de la Costa Brava, l’Empordà acull una cinquantena de cellers. Tot i que són força desconeguts per part dels ciutadans en general, la tradició vinícola a l’Empordà és mil·lenària. De fet, l’Empordà és la zona vitivinícola més antiga de la península, ja que es considera Empúries com la porta d’entrada per on els grecs van introduir el conreu de la vinya. També va ser el primer lloc a patir la fil·loxera, provinent de França. Però malgrat tot, la vinya hi ha sobreviscut.

El paper de la viticultura a l’Empordà, el pes de la vinya en la cultura del territori, la presència de restaurants de gran prestigi i la importància dels sommeliers són algunes de les qüestions que es tractaran en la tertúlia d’aquest dijous al vespre a l’Ateneu Barcelonès. Organitzada per El Vi A Punt, aquesta és la cinquena tertúlia entorn a una denominació d’origen que se celebra a l’Ateneu. L’objectiu és entendre l’especificitat i el valor de la Denominació d’Origen Empordà i els seus projectes de futur.

Assistiran a la tertúlia, com a convidats, representants dels cellers Martí Fabra, Empordàlia i Vinyes dels Aspres. Com ja és habitual, l’acte començarà a les vuit del vespre amb una presentació de la denominació i dels tres cellers, acompanyat d’un tast i seguirà amb el sopar-tertúlia. Per assistir-hi cal reservar plaça al restaurant de l’Ateneu.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa