VadeVi
L’estrany cas del Master of Wine que no ho era

Jorge Martínez ha passat en només dos dies de ser un Master Of Wine a no ser-ho, d’estar a l’Olimp del sector a no estar-ho. De tenir un títol només a l’abast dels escollits com Pancho Campo i Pedro Ballesteros (les dues úniques persones de l’Estat amb aquest mèrit), a no tenir-lo. Per Jorge Martínez, tot ha estat només un malentès sense cap tipus de mala voluntat. Una errada que ha tingut repercussió a les xarxes socials, on se l’han acusat de mentir.

El currículum que es pot llegir ara a la web de la seva empresa, Catavinum, diu que és enginer agrònom (Universidad de Santiago de Compostela), que ha fet un programa Superior de Dirección General (Escuela Europea de Administración de Empresas), i que és Master en Gestión, Economía y Marketing del Sector Vitivinícola (OIV–Université Paris X Nanterre).

Fa només un dies, quan apareixia la notícia que International Wine Guide, la llista que elabora Cartavinum, premiava 102 vins catalans, la llista de mèrits era una altra i molt més inflada. Entre d’altres coses, s’apuntava que era Master of Wine, professor de tast de vins, membre de l’Associació Internacional de la Vinya i el Vi (OIV) i de la federació internacional de periodistes i escriptors del vi.

Jorge Martínez ha explicat que la confusió arriba perquè en l’escrit no va posar els títols exactes sinó simplificacions per a que els lectors no avesats al sector es fessin una idea de qui era. Així, va “simplificar” el Master en Gestión, Economía y Marketing del Sector Vitivinícola per “Master of Wine” i “Membre de l’OIV” (només els estats ho poden ser), perquè havia fet un curs en aquesta organització.

Afirma que quan se li va comunicar que havien sorgit veus crítiques va rectificar al moment. Entén que els experts i coneixedors en la matèria s’hagin queixat.

La guia pretén servir de referència per a professionals i aficionats de tot el món. Un dels objectius és ajudar els cellers a veure la qualitat dels vins que elaboren amb relació amb els dels seus competidors.


Jorge Martínez de Catavinum FOTO: VADEVI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa