L’hora dels ecovins catalans

La mostra FIVE (Feria Internacional de Vino Ecológico) que se celebrarà a Pamplona els dies 17 i 18 d’abril comptarà amb la presència de vuit cellers catalans. FIVE és l’única fira dedicada en exclusiva al vi ecològic de la península Ibèrica i reunirà a la capital navarresa productors d’Espanya, França i Portugal en un certamen dirigit als professionals del vi i que enguany celebra la seva tercera edició.

Vuit cellers ecològics catalans, Can Suriol del Castell, Quim Batlle, Castell d’Age, Carlania, Unió, Hidalgo Albert, Domini de la Cartoixa i Clua representaran sis DO catalanes: Penedès, Cava, Conca de Barberà, Priorat, Terra Alta i Alella.

La important participació catalana és reflex de l’augment de cellers i superfície de vinya ecològica. Segons dades del Consell Català de la Producciò Agrària Ecològica, el nombre d’hectàrees de vinya dedicades al conreu ecològic va passar de 3.619 l’any 2009 a 4.598 el 2010. mentre que el nombre de cellers ecològics ha passat de 86 el 2010 a 108 el 2011.

Nou comentari