L’Illa del Vi, Mostra de vins i caves de Catalunya a Andorra

El cap de setmana del 29 i 30 d’octubre se celebrarà “L’Illa del Vi”, una mostra de vins i caves catalans i andorrans a Escaldes-Engordany

Situada al vestíbul del cèntric centre comercial Illa Carlemany d’Escaldes-Engordany, la Mostra de vins i caves de Catalunya a Andorra serà la primera que se celebra a Andorra.

Amb la presència de cellers de diverses denominacions d’origen catalanes i també de vi andorrà, s’adreça a un públic tant andorrà com visitant que pel pont de Tots Sants visitarà el país.

Aquesta Mostra s’emmarca dins la capitalitat cultural catalana, que aquest 2011 recau en la parròquia d’Escaldes-Engordany, i pretén mostrar la rica i diversa cultura vitivinícola que hi ha a Catalunya.

“L’Illa del Vi” es podrà visitar al hall interior de la planta baixa del centre comercial Illa Carlemany, a partir de les 12 del migdia del dissabte 29 i el diumenge 30 d’octubre del 2011. El funcionament serà mitjançant l’adquisició d’un tiquet degustació, al preu de 5 €, amb el qual el visitant tindrà dret a dues degustacions de vi o cava, més una copa d’alta qualitat Riedel de regal. Hi haurà, a més, l’opció d’adquirir un tiquet de repetició d’una degustació, al preu de 2 €.

Aquesta fira està organitzada per l’empresa vilafranquina Parenthesis junt amb el periodista andorrà Joan Berenguer, amb la col·laboració del Comú d’Escaldes-Engordany i el centre comercial Illa Carlemany.

El vi andorrà que hi estarà representat és el Cim de cel’ que produeix i comercialitza Casa Beal, procedent de vinyes a pròpies a Nagol, a Sant Julià de Lòria (Andorra). El nom prové de l’alçada en què es troben les vinyes, a més de mil metres.

Casa Beal, propietat de la família Tor Visa, comercialitza aquest vi elaborat amb la varietat de raïm Gewürztraminer des de l’any 2006. ‘Cim de cel’ és el primer vi que es produeix a Andorra en segles, un vi blanc, sec, amb notes florals, un punt de cítrics i herbes aromàtiques.

Els cellers confirmats són:

Albet i Noya: DO Penedès i DO Cava
Acustic: DO Montsant
Bodega Mas Igneus DOQ Priorat
Bodega Masia Duch DOQ Priorat
Bodega Costers del Siurana DOQ Priorat
Bodegas Torres: DO Penedès, DOQ Priorat i DO Catalunya
Casa Beal: Andorra
Covides Vinyes·Cellers: DO Penedès i DO Cava
Esteve i Ferrón: DO Penedès
Heretat Mas Tinell: DO Cava i DO Penedès
Jané Ventura: DO Penedès i DO Cava
Marqués de Gelida: DO Cava
Roqueta Origen: DO Catalunya
Vins del Massís DO Catalunya
Vinícola del Priorat: DOQ Priorat


EL VI ANDORRÀ Cim de cel procedeIX de vinyes a pròpies a Nagol, a Sant Julià de Lòria (Andorra), a més de mil metres FOTO: CASA BEAL

Nou comentari