VadeVi
L’Incavi s’integra a l’IRTA per la crisi
  • CA

L’Institut Català de la Vinya i el Vi (Incavi) s’integrarà a l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) com a conseqüència de la crisi econòmica. Així ho ha decidit el Govern de Catalunya i ho ha aprovat en el Pla de racionalització del sector públic. L’objectiu és reduir costos i dèficit. Per això el pla inclou també la desaparició de 63 entitats públiques de les 247 existents fins al moment al conjunt de la Generalitat.

D’aquestes 63 societats que cal reduir -la gran majoria societats mercantils, consorcis i fundacions-, el 25% d’integraran en altres, el 24% es disoldran, el 21% es fusionaran, el 19% es desvincularan de la Generalitat, el 8% es liquidaran i el 3% seran consorcis que es deixaran sense estructura.

Pel que fa al sector agroalimentari, a més de la integració de l’Incavi, l’IRTA integrarà també la Promotora d’Exportacions Catalanes (Prodeca), la Fundació Privada Mon Rural, el Consorci Gestió de la Fertilització Agrària de Catalunya i el Consorci Centre d’Investigació Ecològica i Aplicacions Forestals.

Per donar compliment al Pla aprovat pel Govern, està previst impulsar un calendari d’integració que s’allargaria fins a mitjans de l’any 2011, donat que s’han de dur a terme canvis legislatius i modificacions d’estructura.

“Amb aquesta integració d’empreses públiques a l’IRTA, es pretén oferir un servei més integral a les empreses agroalimentàries catalanes”, segons han explicat fonts del Departament d’Agricultura després del Consell Executiu del Govern d’aquest dimarts, en què s’ha aprovat el Pla de racionalització del sector públic. En base a l’eficàcia de la seva gestió i al prestigi internacional de l’IRTA, ara s’ha acordat reforçar el seu àmbit de recerca i la innovació i incorporar altres camps d’actuació, com són la internacionalització de l’empresa agroalimentària. És justament en aquesta matèria on l’Incavi i Prodeca poden aportar experiència i conexiements.

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) ja ha mostrat la seva preocupació davant d’aquesta decisió. Pel seu director Josep Pere Colat “és imprescindible que el pla de reestructuració garanteixi la continuïtat de les accions que s’havien endegat“. Colat ha assegurat que la FCVS és favorable a una racionalització de la despesa pública “per descomptat”, però que “cal que es garanteixi que les estructures afectades podran seguir desenvolupant els objectius per als quals es van crear, i més en la crítica situació de mercat que travessem tots els sectors productius”.


Reunió executiva del Govern en què s’ha decidit el Pla de racionalització del Sector Públic FOTO: EFE

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa