Augmentar la competitivitat dels cellers catalans, tant pel que fa a la reducció de costos com a revalorització del producte; reforçar la tipicitat dels productes vitivinicoles catalans potenciant les varietats autòctones i garantir la innovació tecnològica necessària per adequar l’oferta a les demandes dels diferents mercats i per adaptar-se als condicionants externs com el canvi climàtic són els principals objectius de l’Incavi pel que fa a Investigació i Recerca. Així s’especifica en el Programa d’Activitats de R+D+I pel Perídode 2009-2013 que l’Incavi ha presentat aquesta setmana.

D’altra banda, l’Incavi vol reforçar la seva col·laboració amb institucions científiques i universitats. Un dels objectius de l’antic Programa R+D+I 2005-2007, prorrogat fins el 2008, que segueix vigent és “aconseguir la consolidació del Centre Tecnològic Vitivinícola i integrar-se en un Centre Tecnològic Avançat de caràcter agroalimentari”.
[[frase]]
Per aconseguir tots aquests objectius, l’Incavi seguirà treballant en 12 àmbits diferents com material vegetal, producció vitícola, producció ecològica, processos d’elaboració de vins, sostenibilitat i biotecnologia, entre d’altres.

El Programa detalla moltes actuacions concretes. Algunes d’elles són la promoció i conservació del patrimoni vitícola en vies d’extinció, la millora de varietats genètiques que puguin ser clau en la identificació amb el territori, avaluació de l’efecte del canvi climàtic i el plantejament d’alternatives, potenciar la generació de tecnologia pròpia per no haver de dependre de l’exterior i l’organització d’actes científics. De moment l’Incavi ja ha avançat alguns d’aquests actes.

La conferència internacional Producció Vitivinícola Ecològica i Sostenible EcoSostenibleWine’10 al juny serà la primera d’aquest any. També està previsa una jornada tècnica sobre Sensometreia i Anàlisi Sensorial de Vins de cara al Novembre del 2010.

De cara al novembre de l’any que ve l’Incavi organitzarà la conferència internacional Qualitat i Seguretat Alimentària de la Indústria Vitivinícola Quality&SafetyWine’11. Al novembre del 2012 es farà la conferència internacional Producció Vitivinícola Ecològica i Sostenible EcoSostenibleWine’12.


L’Incavi ja té projectes de recerca i recuperació de varietats autòctones FOTO: INCAVI

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa