VadeVi
La 14a Fira del Vi de Falset tanca portes amb més de 15.000 visitants

La Fira del Vi de Falset pretén promocionar i donar a conèixer els vins elaborats per les dues Denominacions d’Origen (DO) del Priorat, la DO Montsant i la DO Priorat, així com altres productes del territori.

Puxeu ha explicat que ‘el Castell del Vi pretén ser un punt de partida, perquè la gent pugui conèixer com és el Priorat. L’objectiu és ‘crear la necessitat que, quan els turistes surtin d’aquí, vulguin visitar la comarca’. D’aquesta manera, el nou espai ha estat creat amb la vocació de projectar els turistes que el visitin als cellers, monuments i municipis del Priorat.

El responsable de Turisme del Consell Comarcal del Priorat, David Esteller, ha explicat que el Castell del Vi, ubicat en el remodelat Castell de Falset, compta amb tres espais, cadascuna de les quals té una finalitat. La planta baixa pretén ser una ‘introducció sensorial’ al món del vi, i compta amb audiovisuals i elements decoratius, com ara ampolles de vi buides que formen figures. La primera planta és més informativa, amb cartells i vídeos que expliquen el procediment de l’elaboració del vi i la història vinícola del Priorat. Finalment, la tercera planta se centra en la projecció del Priorat com a zona vinícola a nivell estatal i internacional.

En aquests dies de Fira, prop de 1.250 persones han seguit la visita guiada proposada per l’organització per tal de conèixer amb detall el nou espai i la cultura vinícola.

Els visitants a aquesta edició, i com és ja habitual, poden tastar els vins de diferents varietats i comprar-los. La Fira també ofereix activitats paral·leles a diversos municipis de la comarca, per tal de ‘descentralitzar’ la mostra i oferir una major activitat.

La inauguració oficial de la Fira del Vi va anar a càrrec del secretari de Medi Rural i Aigua del Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, Josep Puxeu; i del titular del DAR. El delegat del Govern a Tarragona, Xavier Sabaté és una altra de les personalitats que han visitat la fira.


Audiovisual al Castell de Falset FOTO:VADEVI.CAT

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa